ZNOVA REFUNDACIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
knjiženje refundacije
Sedaj pa še meni pomagajte. Kako pa poknjižite refundacije v breme ZZZS?
Lp
Lp
Pozdravljeni
Kot vidim ste pri refundacijah.
Sedaj pa imam še jaz nek problem. Imam refundacije v letu 2005, vendar pa je osnaova za obračun leto 2003. Zanima me kolikšen je bil količnik za januar, februar in marec. Jaz sem na zahtevku za refundacijo namreč napisala faktor za januar 1,1526, vendar so mi ga na zzzs popravili na 1,1291, za februar sem napisala 1.1480, pa so mi ga popravili na 1,1216. Sedaj pa me zanima, če mi lahko kdo pove kateri faktor je pravi, kajti jaz sem svoje našla na spletni strani swtools. rada bi vedela, kateri je pravi, das ne bom v bodoče delala napak.
Zanima me pa še znesek prispevkov do minimalne plače, če je plača manjša od minimalne. Kajti zzzs povrne tudi te prispevke. Napisali so mi da so prispevki do min plače 24,45% prispevkov, vendar v tem ne vidim nobene logike. Prosim za pojasnilo.
Pa še nekaj. Na novo imamo še eno refundacijo, katerre osnova je 2004.
Jaz sem pri plačah namreč obračunala urno osnovo, katero ima redno na plačilni listi, le da sem jo pomnožila z 0,9, ker je 90% bolniška. Dala sem tudi dodatek na delovno dobo in dodatek po zakonu (6140 sit). Za refundacijo pa sem vzela lansko urno postavko. Ali je to ok. Ne zdi se mi namreč prav, da bi delavec dobil 90% plače, katere je dobival v letu 2004, če pa bi se mu lahko plača npr. bistveno povišala.
kaj je pravilno?
Lep pozdrav
Branka
ps
npr.
bruto plača 83254,00 sit
koliko bi znašali prispevki do min plače
jaz sem jih namreč naračunala 8407,40 sit, zzzs pa 5095,89 sit.
Prosim za odgovor
Kot vidim ste pri refundacijah.
Sedaj pa imam še jaz nek problem. Imam refundacije v letu 2005, vendar pa je osnaova za obračun leto 2003. Zanima me kolikšen je bil količnik za januar, februar in marec. Jaz sem na zahtevku za refundacijo namreč napisala faktor za januar 1,1526, vendar so mi ga na zzzs popravili na 1,1291, za februar sem napisala 1.1480, pa so mi ga popravili na 1,1216. Sedaj pa me zanima, če mi lahko kdo pove kateri faktor je pravi, kajti jaz sem svoje našla na spletni strani swtools. rada bi vedela, kateri je pravi, das ne bom v bodoče delala napak.
Zanima me pa še znesek prispevkov do minimalne plače, če je plača manjša od minimalne. Kajti zzzs povrne tudi te prispevke. Napisali so mi da so prispevki do min plače 24,45% prispevkov, vendar v tem ne vidim nobene logike. Prosim za pojasnilo.
Pa še nekaj. Na novo imamo še eno refundacijo, katerre osnova je 2004.
Jaz sem pri plačah namreč obračunala urno osnovo, katero ima redno na plačilni listi, le da sem jo pomnožila z 0,9, ker je 90% bolniška. Dala sem tudi dodatek na delovno dobo in dodatek po zakonu (6140 sit). Za refundacijo pa sem vzela lansko urno postavko. Ali je to ok. Ne zdi se mi namreč prav, da bi delavec dobil 90% plače, katere je dobival v letu 2004, če pa bi se mu lahko plača npr. bistveno povišala.
kaj je pravilno?
Lep pozdrav
Branka
ps
npr.
bruto plača 83254,00 sit
koliko bi znašali prispevki do min plače
jaz sem jih namreč naračunala 8407,40 sit, zzzs pa 5095,89 sit.
Prosim za odgovor
Januar - 1.1526 in
Februar - 1.1480 za leto 2003 ter
0,9912 za leto 2004 - izračun je napisan nekje zgoraj.
Ker ste imeli prave količnike naj vam pa na ZZZS povedo kako so oni prišli do svojih.
Za minimalno pa žal ne morem reči nič, pri nas nimamo nikogar na minimalni in se zato ne poglabljam v zadevo dokler ni nujno potrebno.
Lep pozdrav.
Februar - 1.1480 za leto 2003 ter
0,9912 za leto 2004 - izračun je napisan nekje zgoraj.
Ker ste imeli prave količnike naj vam pa na ZZZS povedo kako so oni prišli do svojih.
Za minimalno pa žal ne morem reči nič, pri nas nimamo nikogar na minimalni in se zato ne poglabljam v zadevo dokler ni nujno potrebno.
Lep pozdrav.
Tina
Prebral sem nekaj tem o bolniški, pa mi ni čisto jasno:
1.) Ali delavcu plačamo za bolniško nad 30 dni za bolezen:
-enako kot dobimo povrnjeno od zavoda (po plači iz leta 2005) ? ali
-več kot dobimo od zavoda. Vzamemo za obračun zadnjo letošnjo plačo in seveda odštejemo 10%-bolezen.
Kako pa je z davkom na plače?
Po eni nepreverjeni informaciji ga za bolniške nad 30 dni ni treba plačevat.
Zavod ga tudi ne povrne.
Kako pa v obrazcu obračuna plač prikazat to? Samo bruto vrednost plače, davek pa ne?
Hvala za odgovore.
1.) Ali delavcu plačamo za bolniško nad 30 dni za bolezen:
-enako kot dobimo povrnjeno od zavoda (po plači iz leta 2005) ? ali
-več kot dobimo od zavoda. Vzamemo za obračun zadnjo letošnjo plačo in seveda odštejemo 10%-bolezen.
Kako pa je z davkom na plače?
Po eni nepreverjeni informaciji ga za bolniške nad 30 dni ni treba plačevat.
Zavod ga tudi ne povrne.
Kako pa v obrazcu obračuna plač prikazat to? Samo bruto vrednost plače, davek pa ne?
Hvala za odgovore.