Pomps ima 100% prav. Na začetku leta so bili v Uradnih listih objaljeni SKLEPI O DOLOČITVI VIŠINE IN NAČINA PLAČEVANJA ČLANARINE ZA--določeno območno obrtno zbornico in OZS. Sklep velja do naslednjega sklepa, torej za celo leto, računa pa se od najnižje pokojninske osnove oziroma 163.352,00 SIT(1-kratna), 245.028,00SIT(1,5-kratne) ter 326.704,00(2-kratne).
Me pa ena stvar bega in to je zaokroževanje. Stvar je sicer hecna, ampak vseeno. Sigurno ste že imeli kdaj pred seboj kartico iz DURS-a. Tam so vsi prispevki zaokroženi na 0,50; razen obresti . Po pojasnilu izpostave iz __, ko jih vprašaš zakaj, pravijo, da ker imajo tak program. Halo! Saj smo tudi mi morali prilagoditi programe, tako kot je bilo to predpisano v Uradnem listu. Ali potem za DURS ne velja tisto, kar je objavljeno v Uradnem listu? Pa tudi to zaokroževanje na 0,50 mi je čudno. Sej, če pogledaš predpisane obrazce za obračun in oddajo plač; vanje moraš vnesti samo cela števila, brez stotinov. Ista zgodba je tudi pri REK1. Po posajnilu Dursa bi morali vsak prispevek zaokrožiti na 0,50? SKRATKA, če nočete Dursu plačevati zamudnih obresti, potem se prilagodite njihovim pragramom in ne tistemu, kar je objavljeno v Uradnem listu!?!? Kako pa vi delate plače? Na stotine ali 0,50 ali cela števila?
članarina obrtni zbornici
Moderator: Mirko Zbačnik