DAVČNA NAPOVED

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal lilijana</i>
<br />Zanima me naslednje pri davčni napovedi s.p.
S.p. ima samo popoldansko obrt in plačuj pavšalni zdravstveni prispevek v višini cca 500 sit ter neki prispevek cca 1.400 sit, v katero rubriko ga vpišem v obrazec za davek iz dohodka dejavnosti in ali ga lahko upoštevam kot strošek. Pri zavezancu, ki mu je to osnovna dejavnost upoštevam vse prispevke in plačo, za tega pa nisem sigurna.
Hvala in lep pozdrav
Lilijana
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

pozor!
PRI POPOLDANCIH SO TI PRISPEVKI OSTALI STROŠKI!!!
KARMEN
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a KARMEN »

Draga Liliana
Za s.p. se vpiše samo akont.dohodnine za leto 2003, če je seveda dobil odločbo od DURSa. Druga se za s.p. pri dohodninskem obrazcu ne vpisuje, ker vse izračuna DURS iz NAPOVEDI ZA ODMERO DAVKA OD DOHODKOV IZ DEJAVNOSTI.

lep poozdrav, Karmen
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Tjaša
Pri vseh s.p.-jih se v kolono 31 vpiše samo akontacija dohodnine (ki jo je plačal kot s.p.), DURS pa bo sam vpisal dobiček, ki bo ga ugotovil na podlagi odločbe, ki jo boš tudi ti prejela. Plačo pa pač vpišeš tam kamor spada.
bojanabk
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bojanabk »

Lep pozdrav,
sem mlada podjetnica (sele od oktobra lani) in se mucim z davcno napovedjo. Mi lahko prosim kdo pove, kam v napoved vpisem dan predujem za os (torej terjatev do dobavitelja). Ali to tudi spada v izkaz poslovnega izida?

Hvala lepa.

Bojana
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

V izkaz poslovnega izida se ne vpiše dan predujem, ampak v popisni list terjatev od dobavitelja in vpiše se v bilanco stanja pod kratkoročne terjatve

lp, Bojana
bojanabk
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bojanabk »

Oh, ja, se mi je zdelo tako. Hvala lepa, Bojana :)

Bojana
Odgovori