Nov rek s 1.7.2008 in dohodninska lestnica

Moderator: Mirko Zbačnik

vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

bom zelo vesela za nasvet oz. komentar na spodaj navedene moje probleme:

zbirni REK 1 dohodki iz del.razmerja: .

011 Izplačilo za mesec/leto: 011a Zap. št. izpl.:
012 Datum izplačila:
012a Datum plačila davkov in prispevkov:

zbirni rek1 ima sedaj sto in en datum in tole ne vem, če bo ravno zaživelo, ker se bomo vsi izgubili v teh datumih )))

primer: imam denar samo za neto plače in zbirni REK1 napišem datum izplačila npr. 9.6., datum plačila davkov in prisp pustim prazno in zap.št.izpl. napišem 1 (011a) = je tako?

potem pa plačam prispevke in je datum izplačila 9.6., datum plačila davkov in prispevkov pa npr. 10.6 = je tako?

zap.št.izpl. pa je še vedno 1, ker je to v bistvu še vedno majska plača, samo prispevke sem dodatno plačala; ali pa kaj konkretno je mišljeno sploh pod 011a?

kdaj sploh oddaš zbirni rek v zgoraj navedenem primeru? ali takrat, ko izplačaš neto plačo ali kdaj?

skratka kakor jaz razumem ostajajo načeloma REK1 obrazci isti kot so bili, le dodali so datume plačile prispevkov, ki pa so mi moteči, ker nimam nikjer stolpcev "plačano" - so le stolpci obračunano in za plačilo, ki pa nimajo veze z datumi plačila davkov in prispevkov; obračunani/plačani so pomembni pri prispevkih, ki jih le obračunaš, plačaš jih pa ne (npr. nadomestilo penzije - ), ti normalno obračunaš plačo za nadomestilo pIZ, vendar prispevkov iz BOD ne plačaš, temveč plačaš le davčni odtegljaj; prispevkov na bto pa itak niti ne obračunaš - saj je še tako, kajne?

++++++++

Individualni REK obrazec

pri prispevkih za PIZ in ZZ zahteva po dve stopnji? v kakšnih primerih pa so sploh možne dve vrste stopenj navedenih prispevkov oz. kaj sploh pomenita ena in druga stopnja?
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Pri delnih plačuilih gre po moje tako:
Izplačilo plače 10.6.2008, izplačana samo plača
http://89.212.6.161/rek1_0.xml

Plačilo 30% prispevkov sledi 25.6.2008:
http://89.212.6.161/rek1_30.xml

Ostanek (70%) pa 30.6.:
http://89.212.6.161/rek1_70.xml

(odpiraj v internet explorerju)
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

navodilo za predložitev v elektronski obliki - dursov pdf fi

3.2.8 Analitični del obrazca za posamezno fizično osebo (rezidenta, nerezidenta ali zavarovanca).

tukaj imamo problem pri kreiranju xml in sicer nam ni jasno zakaj se pojavlja v prispevkih v breme delojemalca pavšalni prispevek PIZ in pavšal ZZ, če pa je vse to v breme delodajalca ? ali je to napaka ali pa ne razumem te sheme?
(delno stran 39 in delno 40 )

podoben primer se mi pojavlja pri davčnem odtegljaju, ker mi ni jasno kakšen je to prispevek ZZ v okviru REK2 obrazca, ki je prikazan v sklopu davčnega odtegljaja? jasno mi je, da se plačuje pavšal za ZZ v primeru npr. podjemne pogodbe in je to pavšalni znesek, ravno tako mi je jasno, da se plačuje npr. 6% prispevka na bto znesek podjemne pogodbe, pa vendar to so vse dajatve delodajalca in ne delojemalca in mi ni jasno zakaj je to v tej shemi tako napisano?
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

aja, zgoraj navedeno izhaja iz navodil v elektronski obliki , ki ga je podal durs v pdf obliki;

jurek ali imate mogoče xml datoteko podano s strani dursa za zbirni REK2 in individualni REK2 ?

namreč nikjer ni podana informacija (ali pa sem jaz že čisto izgubljena od teh razmetanih info) kako formirati xml, če je napisana struktura, da moraš vpisati stopnjo 1 in stopnjo 2 za npr. prispevek PIZ - ali je potrebno eno stopnjo (in katera stopnja sploh to je?) vpisati pač kolikor je, drugo pa napisati nič?

del navodil iz pdf file:
Prispevki v breme delodajalca
Vnos je odvisen od vrste osnove za prispevke.
A081S1 Stopnja PIZ D 14_2 = KAJ JE SPLOH TO?

A081S2 Stopnja PIZ D 14_2 = KAJ JE SPLOH TO ?
jurek
Računovodja
Računovodja

REK 2 primer, ki so mi ga z DURSa poslali:
http://89.212.6.161/REK-2_1702.xml primer za najemnino.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

jurek hvala!

okoli tistih prispevkov vi niste imeli problemov oz. vam je kaj bolj jasno za kaj se gre?
jurek
Računovodja
Računovodja

Do REK2 še nisem prišel. Trenutno pripravljam REK1.
Nad navodili pa sem obupal, nekaj delam po zdravi kmečki pameti, ostalo
bom pa naslednji mesec prirapvil, ko bo možno tudi testiranje na edavkih.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

jurek:
ste videli ta dodatek na spletni strani dursa:

11. 6. 2008

Spoštovani,

pri implementaciji analitičnega dela obrazca smo ugotovili, da je prišlo do pomote, pri čemer smo pavšale definirali v sklopu Prispevki v breme delojemalca. Zavarovanca namesto v sklopu Prispevki v breme delodajalca, zato smo spremenili obstoječo PODO-Common-1 shemo.

Spremembe v shemi so naslednje:

A071SZ se preimenuje v A081SZ
A071SF se preimenuje v A081SF
A072SZ se preimenuje v A082SZ
A072SF se preimenuje v A082SF
A004a se spremeni iz int v char obliko
Tabeli za dohodnino in za prispevke postaneta opcijski.

Za to napako se vam opravičujemo.

...jaz si pa glavo razbijam kaj je to sedaj nekaj novega....
jurek
Računovodja
Računovodja

Ja, sem videl.
To bi jaz imenoval manjša napaka. Se zgodi.
Malo pozno sicer.....

Bolj me zanima, kaj je sedaj z datumom uvedbe tega šmorna.
Kako bo zadeva izgledala 1.7.2008.
Bo, ne bo, čas za odpravo napak,...???
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

ma, ob pripravi xml se pojavlja tisoč in eno vprašanje - in potem se zadeve enostavno ustavijo, ker ne vem ali ne razumem pravilnika ali so spremenjeni po deafultu tudi obrazci, poleg tega je že ena sama velika zmešnjava okoli navodil, da ne vem več katera so že pravilna in katera ne ...

mi zaenkrat ne bomo programirali, da bi delali popravke v zvezi s kasnejšimi plačili - ker si enostavno tudi ne predstavljam kako bodo drugi ali recimo vaš program delal: ali boste vodili ene vrste saldakontov na davkih in prispevkih kjer bo razvidno koliko in kdaj ste kaj plačali? po kakšnem sistemu boste sploh vodili vso zadevo, da se bo naredil le popravek oz. dopolnitev iz naslova dodatnih plačil?
jurek
Računovodja
Računovodja

Pri prirpavi dokumentov bomo pripravili le osnovni dokument.
V primeru napak bo uporabnik ta dokument na eDavkih storniral,
potem pa v programu ponovno pripravil popravljen osnovni dokument.

Delna plačila bodo podprta polavtomatsko: uporabnik bo vpisal % plačila prispevkov,
program bo ustrezno zmanjšal zneske.
Uporabnik pa bo moral sam vodit evidenco, kdaj bo prišel do 100%.
jurek
Računovodja
Računovodja

Ali jaz slabo vidim, ali na beta.edavki še ni možnosti za uvoz iREK XML datoteke?
Odgovori