Ponavadi se stvari razčistijo po začetku uporabe novosti...
Da, s.p. svoje prispevke nakazuje na isti račun in z isto referenco kot za svoje zaposlene. Načeloma bi šlo skupaj z enim plačilnim nalogom, a mislim, da je bolje na začetku nakazovati ločeno zaradi preglednosti.Spremljam debato, a mi vseeno ni jasno, kako se z vplačilnimi podračuni pri s.p.-jih.
Ali svoje prispevke nakazujejo na iste račune in z isto referenco kot za svoje zaposlene? In (ker sem nov), kam sploh nakazuje s.p. svoje prispevke (na "glavni" DURS ali na kak občinski podračun?
Ti grejo tako kot prej v sklop prispevkov za zdravstveno zavarovanje.Mene pa zanima kam se nakazujejo prispevki v breme delodajalca v d.o.o. Za poškodbe pri delu in poklicne bolezni za zavarovance (razen kmetov). Jih ne najdem v novih prehodnih podračunih.
Jaz bi namen plačila izpolnila tako, da bi bilo čimbolj jasno, kaj je plačano, smo pa pri navedbi namena precej omejeni s prostorom (mislim, da 35 znakov).Vpršanje: kako izpolniti namen plačila v primeru DŠ - 99996 ?
In kako poimenovati prejemnika (DURS?)
Npr. plača 9/11, akont. doh in ostali prisp. ali kaj podobnega.
Zdi se mi, da skrbnik vseh prehodnih podračunov računov ostaja DURS, zato kot prejemnika menda vpišemo MF DURS. Nimam pojma kateri DURS (pristojni davčni urad) ali centrala?. Težava je pri vnosu naslova, saj so včasih težave pri oddaji nalogov brez naslova prejemnika.