Boniteta

Moderator: Mirko Zbačnik

fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Kakor bi se rada strinjala, MdeBarca, se kar nekako ne morem. Kaj pa 2.člen ZDoh-1? In tudi podatke na davkarijo o izplačanih dohodkih za leto 2004 bomo tako kot vedno pošiljali brez decemberske plače. :???::sad:
LP
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

A,se je že vsem zmešal, al kaj? Kako bomo nekaj obračunavali,kar še sploh ni veljalo oz. nismo koristili.Od 1.1.2005 je telefon boniteta,se pravi,da mora preteči mesec dni uporabe,da jo bomo zaračunali.Pa saj s takimi vprašanji prav spodbujate tiste na Dursu,da bomo kmalu začeli poslovati brez stroškov!
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

V dodatku k IKS-u 12-04 je konkreten primer z izračuni in izpolnjenim REK obrazcem. Iz primera je razvidno, da se bonitete obračunajo že za decembersko plačo. Na žalost!
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Kakorkoli, v normalnih demokracijah (pa morda tudi v Zimbabveju) se NEKAJ mesecev prej ve, kako se bo obračunavala akontacija dohodnine in drugi davki, bonitete....mi pa smo na primer spreminjali programe za plače zadnje dni decembra, ko je šele postalo jasno, da bo novi zakon zares začel veljati. Davčni informatorji, spletne strani in društva so dajali nasprotujoče izjave in/ali podatke.

Osebno se z boniteto ne strinjam, zato še vedno stojim za svojim stališčem. Izpolnjen obrazec v Iksu pa je le primer, kako mora biti izpolnjen in ne uradno stališče.

:twisted:

MdeBarca
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Nikakor se ne morem strinjati s tistimi, ki trdijo, da se boniteta upošteva že pri decemberski plači. Boniteta velja s 01.01. 2005, to je jasno kot beli dan, na Dursu bodo tako ali tako dajali različne razlage, prav bodo imeli tisti, ki bodo trdili, da jo moramo upoštevati pri decemberski plači oz tisti, ki bodo trdili kako drugače, saj oni imajo v vsakem primeru vedno PRAV. Zanima pa me tudi, kako obračunati boniteto nekumu, ki ni zaposlen, recimo članu društva ali sindikata, ki mu je le to kupilo mobitel v službene namene:???:
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Imam še eno vprašanje v vezi s temi slavnimi bonitetami. Do sedaj namreč še nisem obračunavala bonitete. Sedaj pa sem naredila obračun in program naredi tako, da se prvi prispevki in dohodnina odtegnejo od delavčeve neto plače. Ali je to pravilno? Saj to potem za delodajalca ne predstavlja nobenega stroška - oziroma odhodka. Davčno nepriznani odhodki z vidika bonitete so potem samo prispevki delodajalca?

Hvala za morebitno razjasnitev dileme.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Kdaj je pa še bilo v IKS-u kakšno tolmačenje,ki je bilo v prid zavezancem?
Še tam,kjer je bilo iz zakona razumljivo kaj določa,so v
IKS-u razlagali,kako so pisci zakona stvar izpustili iz zakona,ampak mislili so sigurno drugače(vedno slabše za zavezance)in da naj mi delamo kar tako kot so oni mislili!! Bo še trajalo,da bodo res postali
servis nas,ki jih plačujemo in ne podaljšana roka države.
dvojček
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dvojček »

dragi moji, tudi pri nas smo čisto zmedeni glede mobitelov.
Me pa v poplavi vprašanj zanima kako si bodo pa naši davčni inšpektorji in drugi državni uslužbenci obračunavali bonitete za službene mobitele, in kako si že obračunavajo bonitete za službene avtomobile, ki jih uporabljajo tudi v privatne namene.
Kdo bo pa njih kontroliral? Najbolje da ustanovimo "društvo proti mučenju podjetnikov". :D

Dvojček&Tehtnica
miška
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a miška »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal dvojček</i>
<br />dragi moji, tudi pri nas smo čisto zmedeni glede mobitelov.
Me pa v poplavi vprašanj zanima kako si bodo pa naši davčni inšpektorji in drugi državni uslužbenci obračunavali bonitete za službene mobitele, in kako si že obračunavajo bonitete za službene avtomobile, ki jih uporabljajo tudi v privatne namene.
Kdo bo pa njih kontroliral? Najbolje da ustanovimo "društvo proti mučenju podjetnikov". :D

Dvojček&Tehtnica
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
:D:D:D
vsekakor ne bi bilo slabo razmišljat v tej smeri8-)
darja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a darja »

Ali je kdo mogoče pomislil, da privat pogovori niso nujno potrebi strošek za opravljanje dejavnosti, kot tudi uporaba službenega avtomobila in bi lahko inšpektor takšen "nepotreben strošek" upošteval kot boniteto pri pregledu tudi "za nazaj"?
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Hvala, Darja, zdaj bom res mislila še na to za povrh.:mad::mad:Lepa pozitivna misel, za lep zaključek lepega dne. To s temi mobiji je jama brez dna, jaz bo mojga vrgla v ta prvo peč, dost mam!
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Kaj pa STACIONARNI telefoni, tudi ti se uporabljajo v privatne namene,bo tudi tukaj kontrola, prav je ustanovimo društvo proti mučenju podjetnikov...
Odgovori