Imeli pogodbo za nedoločen čas - sedaj za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi to je dejstvo. Tudi jaz poznam kar nekaj primerov, ki kljub doseženi VII. stopnji izobrazbe ne najdejo zaposlitve. To je rez vspodbudno za vse mlade, ki šele začenjajo študirat.
Petra, samo ne obupajte, ukvarjatjte se s hobiji..., ...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

Petra78 napisal/-a:Mirko,

zaenkrat še nisem prijavljena na zavodu. Končujem diplomo in se imam namen potem prijaviti. Zakaj potem? Ker trenutno nimam želje, da bi me pošiljali na kake razgovore za zastopnike ipd.
Petra,

če se prijaviš na zavodu in imaš samo malo do konca na faksu, ti ponavadi (samo željo moraš izraziti!) "pustijo" nekaj lufta za dokončanje študija. V zaposlitvenem načrtu se opredeli, do kdaj nameravaš diplomirati in ta čas (nekaj mesecev) te ne pošiljajo nikamor. Mislim, da je še vedno potrebno sicer napisati nekaj prošenj, ampak verjetno to itak počneš in ni dodatno delo.

Sicer pa v tem primeru lahko zaprosiš tudi za denarno socialno pomoč imaš zastonj članarino za večino knjižnic ipd...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Oglasite se na Centru za socialno delo (kar nerodno mije, ker se nisem tegaspomnil :oops:), sicer ne vem kako to gre, glede skupnih dohodkov.., a poiskusiti ni greh.

Upam, da vas ne preutrujamo preveč - vem kako je sprejemati "nasvete" in nasvete, včasi te ima da bi koka kar .... . Kdor tega ne poiskusi na lastni koži, pač težko razume. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

rnrnrn napisal/-a: če se prijaviš na zavodu in imaš samo malo do konca na faksu, ti ponavadi (samo željo moraš izraziti!) "pustijo" nekaj lufta za dokončanje študija. V zaposlitvenem načrtu se opredeli, do kdaj nameravaš diplomirati in ta čas (nekaj mesecev) te ne pošiljajo nikamor. Mislim, da je še vedno potrebno sicer napisati nekaj prošenj, ampak verjetno to itak počneš in ni dodatno delo.
Sodeč po izkušnjah znanca je res tako - še "izobraževanja" ima zamaknjena za kakšen mesec ali dva ... Poleg tega je omenil, da mu ob pisanju diplomske naloge nikakor ne ustreza ura, ko naj bi bil vsak dan dosegljiv, in so mu tudi glede tega ustregli.
Petra78
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Petra78 »

Se kar ne morem načuditi, da še vedno obstajajo ljudje, ki želijo pomagati. :D :D

Kolikor sem seznanjena z delom CSDja in Zavoda - na zavod se bom slej ali prej prijavila (bom lahko vsaj še strošek zavarovanja zmanjšala oz. ga ne bom imela). Saj glede same organizacije in pisanja diplomske mi je vseeno, mogoče bom pa celo dobila kak razpis za službo ki ni na internetu. :wink:
Za CSD in denarno pomoč - omenjajo, da moraš ob zaprositvi za pomoč vpisati zneske za 3 mesece nazaj. Torej, jaz sem v bistvu še oktobra dobila pol plače in pol regresa, čeprav sem z delom končala s 1. septembrom (potem pa dopust,...). Tako da predvidevam, da bi lahko tam januarja (če ne šele februarja) oddala papirje in bi mi odobrili pomoč. Sklepam, da če imaš drugače prihodke zadnje 3 mesece, ti pomoči ne dajo.

S fantom pa zaenkrat še ne živiva skupaj, tako da skupnih dohodkov ni (čeprav mu bom kmalu začela zajedati :spomezik: )

Lp, Petra
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Vse je odvisno tudi od referenta samega, koliko ti pomaga za pomoč. le prijavljen moraš biti na zavodu. naj vas ne bo nerodno dobivati pomoč in ne ozirajte se na mnenja okolice. Ta so včasih pogubna. Bodite samozavestni, vaše delo sedaj je nič drugega kot diplomska naloga. Cilj imate (in fant vam je v oporo in prv rad vam bo pomagal, o tem ne dvomim).
:spomezik:
Mirko Slika
RVR
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a RVR »

Pozdrav,

pogodbo ne bi smel podpisati, ker nova pog. o zaposlitvi nadomesti staro-jo razveljavi.Delodajalec ne bo pristal na kompromise, ker je dosegel svoj namen.Lahko bi se pogajala, če ne bi podpisal, vendar delavec je to storil in se s tem strinjal.Poti nazaj več ni.Ko poteče pogodba za določen čas, ni mu je treba podaljšati.Delavec ni upravičen do odpravnine.

Glede groženj pa, delodajalec ni imel nobene podlage, da bi na delavca pritiskal zaradi krivdnih razlogov.Saj se ve, kakšni so postopki za ugotavljanje krivde.Delavec je lahko s tem barantal pred podpisom, zdaj pa ne. Če bi imel delodajalec podlago za uvedbo postopka, bi to stroril, ne bi pa ponujal novo pogodbo. To je spretno izkoristi, da bi prestrašil nevednega delavca, da bi podpisal.

Drugič, naj se prej posvetuje, preden kaj podpise.

Vesna
Odgovori