Kolikor sem jaz razumela, je treba odvesti dajatve od zneska računa za telefon - se pravi od 30.000 tisoč, če toliko zatelefonira (ni važno v kakšne namene, saj ni zaposlen v firmi in stroški, ki jih on naredi, niso davčno priznani). Svetovalec je še rekel: "Če bi se stroški priznali, se ne bi nihče zaposlil in bi si vsi na ta način izplačevali neobdavčen dobiček".
Tako nekako... Glede stroškov kilometrin in dnevnic nam je bilo vseskozi jasno, da niso za nezaposlene, zdaj pa je udaril še ta telefon...
Anela
ŠE ENKTAR MOBITELOVA BONITETA
Moderator: Mirko Zbačnik
Pri nas pa ne bomo nič obračunavali bonitet. Aparate imamo na DI. Na reverze smo napisali, da se smejo uporabljati izključno za službene namene.
Potem naj me pa davkar prepriča, da monter, ko ob 6.zvečer s terena na Šajerskem pokliče ženo, da ga še najmanj 3 ure ne bo domov, kliče za privatno zabavo in ne za službene namene.
lp
Potem naj me pa davkar prepriča, da monter, ko ob 6.zvečer s terena na Šajerskem pokliče ženo, da ga še najmanj 3 ure ne bo domov, kliče za privatno zabavo in ne za službene namene.
lp
Kaj pa v našem primeru?
V pisarni imamo en GSM, ki ga uporabljamo, kadar kličemo kako
stranko na njen GSM (pač zaradi manjšega telefonskega računa).
Smo pa vsi v podjetju morali podpisati izjavo, da tega GSMja ne bomo uporabljali za privat klice, sicer bi nam VSEM obračunavali boniteto (ker bi ga kao lahko vsi uporabljali za privat klice).
Tega dogovora se držimo in ni problmov, ampak kako bi to zadevo
lahko rešili, da bi lahko ta GSM uporabljali tudi za privat klice?
Bi bilo dovolj, da semo eden izmed nas plačuje tisto boniteto?
V pisarni imamo en GSM, ki ga uporabljamo, kadar kličemo kako
stranko na njen GSM (pač zaradi manjšega telefonskega računa).
Smo pa vsi v podjetju morali podpisati izjavo, da tega GSMja ne bomo uporabljali za privat klice, sicer bi nam VSEM obračunavali boniteto (ker bi ga kao lahko vsi uporabljali za privat klice).
Tega dogovora se držimo in ni problmov, ampak kako bi to zadevo
lahko rešili, da bi lahko ta GSM uporabljali tudi za privat klice?
Bi bilo dovolj, da semo eden izmed nas plačuje tisto boniteto?