Prodaja OS - "popravek" DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Prodaja OS - "popravek" DDV

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Firma bo prodala osebno vozilo, ki je bilo nabavljeno pred letom in pol, kar pomeni, da še ni amortizirano. Ker gre za vozilo, za kateega sm imeli pravico do odbitka DDV, me zanima, če ga moramo sedaj delno vrniti.

Prebiral sem odgovore in nekoliko so me zmedli. namreč jaz sem mnenja, da če osnovno sredstvo prodamo, naj ne bi poračunali DDV, če OS ni še amortizairano, oziroma, če od nabave ni minilo več kot 5 let, saj DDV zaračunamo kupcu.

Tak odgovor sem našel na forumu: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... osnovne%2A
.

Hvala za mnenja.

:?:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

V kolikor OS prodate z DDV niste dolžni poračunat DDV za nazaj tudi če je prodaja prej kot v 5 letih, v kolikor pa vam ga ukradaje oziroma ga uničite pa ste to dolžni narediti.
Pazite pa na davek od dobička, saj veste, če ste upoštevali olajšavo jo pa morate vrniti.
Lp
Tanja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, saj to je tudi logičen odgovor. Na davek pa vem, da moram pazit.

hvala
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Pozdravljeni,

Bom kar tukaj vprašala, ker se tema navezuje.

Prodali smo 3 leta star kombi od katerega smo imeli pravico do odbitka DDV. Zanima me, če je morda kakšna sprememba v zakonu glede popravka odbitka DDV, ker je sama nisem zasledila. Kupcu smo izdali račun z DDV.
Mi lahko prosim nekdo potrdi, da v našem primeru ni potrebno narediti popravka odbitka DDV. Tudi za olajšavo je verjetno ostalo isto,da jo je potrebno vrniti.

Za vsak odgovor se v naprej zahvaljujem.

Lp
marea
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Lepo prosim za potrditev zgornjega, da bom sigurna, da razmišljam pravilno.

Lp
marea
Odgovori