Zaposlitev na delovno mesto-V. stopnja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gracia
Nov član
Nov član

Zaposlitev na delovno mesto-V. stopnja

Odgovor Napisal/-a gracia »

Pozdravljeni!

Rada bi pomoč oz. nasvet. Do sedaj opravljam delo Asistenta trženja (zahtevana izobrazba VI)..Delo opravljam navkljub temu, da so mi "pozabili preveriti delovanje vseh programos, ki uporabljam". Sem v sektorju LOGISTIKA.

Pri seltivi v drugi kraj so me dobesedno preselili. Tu se je zataknilo do te mere, da sedaj opravljam delo v težkih razmerah. Vendar moram priznati, da vedno končan v zakonsko določenem roku.

Sedaj po novi sistematizaciji (ker naj bi bila sposobna??) so mi dodelili mesto referenta logističnih storitev To delo naj bi potekalo c skladišču.!! Za to mesto je zahtevana stopnja V. Torej imam previsoko kajti moja je VI.Sem ekonomistka.

Zanima me ali lahko to naredijo? Glede nesposobnosti težko. Kajti jaz bi jim lahko omenila nesposobnost pri organiziranju mojega mesta v drugem kraju?

Prosim za nasvet..

lep pozdrav

Gracija
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

V kolikor je delodajalec ugotovil ( z aktom), da ne potrebuje več dela, ki ste ga opravljali po pogodbi o zaposlitvi, vam lahko ponudi novo pogodbo o zaposlitvi pod spremenjenimi pogoji. Če tako pogodbo sprejmete, imate pravico do sorazmernega dela odprvnine, ker je delo, ki ste ga sprejeli neustrezno glede na to, da se za opravljanje novega dela zahteva nižja stopnja strokovne izobrazbe.
Dejstvo pa je, da v primeru da podpis nove pogodbe odklonite, nimate pravice do nadomestila iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti, saj 17d. člen ZZZPV določa, kot primerno zaposlitev tisto zaposlitev, ki ustreza razvrstitvi delovnega mesta do ene stopnje nižjega tarifnega razreda ustrezne kolektivne pogodbe, na katero je bil delavec razporejen večino časa zadnjih 12 mesecev pred nastankom brezposelnosti.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
gracia
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gracia »

Delodajalec namreč ne misli "zapreti sektorja logistike". Pri tem mislim na novo sistematizacijo, v kateri me je zavedel kot referenta log. stor. v skladišču in navedel zahtevano izobrazbo V. Ko sem jih omenila, da imam namreč VI. stopnjo so izjavili, da pač na ta vidik niso računali. So ga "pozabili".

Ponudili so mi isto mesto z novim nazivom in višjo plačo.
Seveda tega dokumenta še nisem videla in ne morem komentirati.

Zanimivoi pa je, da ko se prijavljam na razpisano delovno mesto V. mi enostavno vrnejo prošnjo z obrazložitvijo, da presegam stopnjo izobrazbe. Tu res ne razumem ...
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

gracia napisal/-a:Delodajalec namreč ne misli "zapreti sektorja logistike". Pri tem mislim na novo sistematizacijo, v kateri me je zavedel kot referenta log. stor. v skladišču in navedel zahtevano izobrazbo V. Ko sem jih omenila, da imam namreč VI. stopnjo so izjavili, da pač na ta vidik niso računali. So ga "pozabili".

Ponudili so mi isto mesto z novim nazivom in višjo plačo.
Seveda tega dokumenta še nisem videla in ne morem komentirati.

Zanimivoi pa je, da ko se prijavljam na razpisano delovno mesto V. mi enostavno vrnejo prošnjo z obrazložitvijo, da presegam stopnjo izobrazbe. Tu res ne razumem ...
Če prav razumem, je z novo sistemizacijo ukinjeno del. mesto asistenta trženja, vam pa je ponudil v podpis novo pogodbo pod spremenjenimi pogoji (ref. log. stor.). Vsekakor ste pred podpisaom morali dobiti na vpogled novo sistemizacijo.
Ko boste videli vse dokumente mi lahko pošljete zs, potem pa bo lažje naprej.
Vendar pazite na 30 dnevni rok od prejema dokumentov na vpogled in pogodbe v podpis.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori