"Božičnica" - neobdavčena

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lijana
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

"Božičnica" - neobdavčena

Odgovor Napisal/-a lijana »

Zadnjič sem zasledila v enem časopisu, ko je sindikalna delavka izjavila, da se lahko božičnica izplača v obliki razlike med dovoljenim in dejansko izplačanim zneskom za prehrano med delom, kar kar nekaj nanese od 25.6.05 dalje, saj malokdo izplačuje v višini 1.300 SIT.
Ali se je kdo poslužil te variante, saj je božičnica res zelo obdavčena. Jaz razmišljam o tem, saj so delavci vsakega tolarja veseli, denarja pa nimamo toliko, da bi ga polovico dajali za prispevke.

LP
jana
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Pobrskajte malo po forumu (http://www.racunovodja.com/forum/search.php) in boste videli, da ni tako zelo preprosto - vsekakor pa je bilo na to temo povedano že veliko v zadnjem času ...
marinka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a marinka »

Ko smo ravno pri božičnici. Mi lahko kdo pove, ali je božičnica v znesku 5000 - 6000 ponolnoma neobdavčena. Kje bi to prebrala.
Hvala
marinka
lijana
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a lijana »

Sem prebrala spodaj temo Razlika za prehrano. Torej, če v Glavni knjigi obračunam in prikažem razliko za prehrano med delom od 1.7.2005, ne bo nič narobe, ali pa?

LP
jana
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Durs tovrstno izplačilo pogojuje z izpolnitvijo dveh pogojev:
1. da je višina nadomestila prehrane opredeljena v aktu delodajalca (ali v pogodbi o zaposlitvi, ali v kolektivni pogodbi)
2. da delodajalec utemelji časovni zamik izplačila oz.dokaže, da bi polno izplačilo nadomestila za prehrano med letom povzročilo nevarnost za solventnost
Odgovori