Pozdravljeni
Mož ima od junija odprt s.p. Odločila sem se, da bom zaključno bilanco naredila sama. Izkušenj ravno nimam, ampak verjamem, da mi bo uspelo z vašo pomočjo.
Imamo enostavno knjigovodstvo in le malo postavk. Problem mi bo delal nakup računalnika in prejem sredstev od zavoda za samozaposlitev.
Prosim za naslednje informacije:
- Prosim, če mi lahko navedete katere obrazce moram izpolniti.
- Ter kako zavedem nakup oz. amortizacijo za računalnik (vrednost 320.000 sit)
- Kako zavedem sredstva prejeta oz zavoda za zaposlovanje za samozaposlitev.
Lepo pozdravljeni
s.p. in bilanca
Moderator: Mirko Zbačnik
Zelo veliko napotkov boste našli v svetovalcu revije obrtne zbornice (več ne povem, da ne bo kot reklama), najbolje da februar 2005, kjer je razloženo izpolnjevanje napovedi za odmero davka iz dejavnosti ali pa počakajte na letošnji februar... no mogoče bo že kaj v januarskem 2006.
Če imate enostavno knjigovodstvo potem ste si verjetno kupili knjigo prihodkov in odhodkov, kjer je isto vsak stolpec vsaj malo opisan, poleg knjige KPO morate imeti še knjigo ostalih obveznosti in terjatev in pa knjigo osnovnih sredstev. Tja se evidentira tudi računalnik kot osnovno sredstvo
Sredstva od zavoda so prihodek in ga v napoved zavedete kot drugi prihodki.
LP
A
Če imate enostavno knjigovodstvo potem ste si verjetno kupili knjigo prihodkov in odhodkov, kjer je isto vsak stolpec vsaj malo opisan, poleg knjige KPO morate imeti še knjigo ostalih obveznosti in terjatev in pa knjigo osnovnih sredstev. Tja se evidentira tudi računalnik kot osnovno sredstvo
Sredstva od zavoda so prihodek in ga v napoved zavedete kot drugi prihodki.
LP
A
ajnos,
ali lahko poveste kje piše, kam točno se vpišejo ta sredstva od zavoda.
Ker so to nepovratna sredstva, sem predvidevala, da ne gredo v napoved.
In še eno p odpvrašanje, kaj pa se zgodi, če bo moral s.p. ta sredstva vrniit, ker bo zaprl s.p. prej kot v dveh letih od začetka?
Res prosim za razlago. Hvala.
ali lahko poveste kje piše, kam točno se vpišejo ta sredstva od zavoda.
Ker so to nepovratna sredstva, sem predvidevala, da ne gredo v napoved.
In še eno p odpvrašanje, kaj pa se zgodi, če bo moral s.p. ta sredstva vrniit, ker bo zaprl s.p. prej kot v dveh letih od začetka?
Res prosim za razlago. Hvala.
Atos