Mene pa zanima približna višina plače:
-imam 7. stopnjo,
-zaposlena v javnem zavodu, raziskovalna dejavnost
- osnovni količnik 3,25
- skupaj z dodatki pride 4,84
Kot pripravnica vem, da bom imela 70%.
Vseeno me zanima, koliko približno lahko pričakujem.
Narediš takole - dobila boš 70 % količnika 3,25 - to je 2.28 in pol prišteješ vse dodatke v celoti!! Jz sem lani ko sem bila pripravnica pol imela količnik 3,24 - pol lahko malo prekalkuliraš (ti boš verjetno imela 3,87) to je neto plače 121.422 pol pa pač še prišteješ stroške za prehrano in prevoz.
Saj ti boš glede na to da imaš višje dodatke imela okoli 140.000 SIT, pol bo pa višja ja za tistih 30 % od osnovnega količnika. Saj veš v javnem sektorju ne moreš pričakovati gromozanskih plač.
Lep dan še naprej! LP Polona.
Poleg tega pa delam točno tisto, kar sem si želela, kolektiv je super, imam fantastične možnosti učenja novih stvari in po pripravništvu bom vodja oddelka, tako da sem zelo zadovoljna.
Glede na Zakon o javnih uslužbencih - kako lahko brez izkušenj postaneš vodja oddelka? Če veš za kako cako a lahko poveš - pri meni bi tudi lahko bilo neki takega sam je baje največji problem to da so potrebne cc 5 let delovnih izkušenj za vodjo oddelka.
Lp Polona
Sem malo boljše pogledala in ugotovila, da ne bom vodja oddelka, ker moje delo ni samostojen oddelek. Bom pa vodja področja. Jaz sem zadovoljna.
In plača je bila nekaj takega kot sva govorili...najlepša hvala.