Bremepis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Piikiica
Začetnik
Začetnik

Bremepis

Odgovor Napisal/-a Piikiica »

Kupec nam je izstavil bremepis za predčasno plačilo. Kako je z DDV? Ali si ga lahko zmanjšamo, ali jim moramo poslati dobropis, ki nam ga potrdijo? Oni so namreč od nas zahtevali, da jim vrnemo podpisan bremepis, da smo si popravili DDV, kar smo tudi storili. Je torej to to? Ali manjka še kaj?
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Nekaj mi ni jasno. Vi kot dobavitelj bi naj izstavili za predplačilo avansni račun, na osnovi katerega morate plačati DDV in ga tudi zavedete v knjigo izdanih računov. Ne vem, kakšno vezo ima bremepis za predčasno plačilo (tega pri nas v podjetju še nismo jemali).
Lep dan!
Piikiica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Piikiica »

Ja mi smo pa žal to jemali :sneodobren:

Naša firma je dala kupcu normalen račun (ne avansni). Kupec je plačal pred rokom zapadlosti in potem izstavil bremepis za finančni popust zaradi predčasnega plačila (zadeva je tako dogovorjena v pogodbi). Mi smo jim morali vrniti podpisan bremepis, da si bomo popravili DDV.

Kar sprašujem je, ali je to OK? Ali bi morali mi njim izstaviti dobropis, ki nam ga potrdijo in na podlagi tega zmanjšati DDV?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Mislim, da je v Pravilniku o izvajanju ZDDV tam nekje, kjer so členi v zvezi z izdajanjem računa, zapisano, da lahko račun izda tudi kupec, če je tako predhodno pisno dogovorjeno. Dodaten dobropis z vaše strani tako ni potreben.
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Ker ste vi že izdali račun (kar na začetku niste napisali), imate pa v pogodbi, da dobi kupec za plačilo pred zapadlostjo popust, lahko upoštevate kupčev bremepis.
Lep dan!
Odgovori