KAZENSKA OVADBA
Moderator: Mirko Zbačnik
KAZENSKA OVADBA
Prosim za nasvet tistih, ki imate izkušnje.
Tožili smo s.p., kateri nam je precej dolžen, sodišče je podalo izvršbo, pa se je dolžnik pritožil,nato smo naredili pripravljalno vlogo, sedaj pa zadeva stoji na sodišču že cca.1 leto. Po naključju smo ugotovili, da ta kupec to nepremičnino prodaja.Po nasvetu odvetnika smo ugotovili lastništvo-lastnik je neka banka... Odvetnik pravi, da v tem primeru ne more storiti ničesar. Kaj pa kazenska ovadba, ali bi lahko kaj dosegli-na kakšen način ali lahko naše izdelke, ki niso plačani enostavno odmontiramo...
Prosim pomagajte s kakšnim koristnim nasvetom.
L.p.Naji
Tožili smo s.p., kateri nam je precej dolžen, sodišče je podalo izvršbo, pa se je dolžnik pritožil,nato smo naredili pripravljalno vlogo, sedaj pa zadeva stoji na sodišču že cca.1 leto. Po naključju smo ugotovili, da ta kupec to nepremičnino prodaja.Po nasvetu odvetnika smo ugotovili lastništvo-lastnik je neka banka... Odvetnik pravi, da v tem primeru ne more storiti ničesar. Kaj pa kazenska ovadba, ali bi lahko kaj dosegli-na kakšen način ali lahko naše izdelke, ki niso plačani enostavno odmontiramo...
Prosim pomagajte s kakšnim koristnim nasvetom.
L.p.Naji
Težko boste naredili kaj po uradnih poteh. Mislim, da bo stranki uspelo že prej prodati
zadevo. Ker se bodo vedno pritožili se bo zadeva vlekla!
Poznam ogromno ljudi, ki so se poslužili "črnogorcev" in jim je skoraj vedno uspelo na svoj način!
Srečo pri reševanju problema!
Klavdija
zadevo. Ker se bodo vedno pritožili se bo zadeva vlekla!
Poznam ogromno ljudi, ki so se poslužili "črnogorcev" in jim je skoraj vedno uspelo na svoj način!
Srečo pri reševanju problema!
Klavdija
Impossible is nothing!
Jaz pa mislim, da bo v primeru, če mu bodo prišli črnogorci na vrata poklical policijo, nastal šele pravi šmoren.
Kazensko ovadbo lahko daste, samo ne vem, če mu boste lahko dokazali namen goljufije, vse skupaj bo trajalo, vas bo stalo ogromno denarja, od tega, če bo on nazadnje le kaznovan, pa vi me boste imeli nič. Kolikor vem, sodišča za povračilo škode na koncu stranko napotijo na pravdo in ne določijo kar avtomatsko tudi povračila škode. Tako, da od tega ne bo veliko koristi.
Verjetno pa ima tip kakšno premoženje, če nič drugega, mora poslovati prek računa. Po moje pride v poštev izvršba na vse, tudi na poslovni račun, največjo težo pa imajo po moje izvršitelji, ki se pojavijo na vratih. ampak mora biti izvršba prej pravnomočna.
Težka pot vas čaka, pa verjetno res morate zamenjati odvetnika. Pri teh so res precejšnje razlike. Poznam takšne, ki jim ne bi dala niti ovc pasti.
Kazensko ovadbo lahko daste, samo ne vem, če mu boste lahko dokazali namen goljufije, vse skupaj bo trajalo, vas bo stalo ogromno denarja, od tega, če bo on nazadnje le kaznovan, pa vi me boste imeli nič. Kolikor vem, sodišča za povračilo škode na koncu stranko napotijo na pravdo in ne določijo kar avtomatsko tudi povračila škode. Tako, da od tega ne bo veliko koristi.
Verjetno pa ima tip kakšno premoženje, če nič drugega, mora poslovati prek računa. Po moje pride v poštev izvršba na vse, tudi na poslovni račun, največjo težo pa imajo po moje izvršitelji, ki se pojavijo na vratih. ampak mora biti izvršba prej pravnomočna.
Težka pot vas čaka, pa verjetno res morate zamenjati odvetnika. Pri teh so res precejšnje razlike. Poznam takšne, ki jim ne bi dala niti ovc pasti.
Vita11, tudi odvetnica mi je rekla, da ne bi imeli nikakršne koristi če damo kazensko ovadbo.Problem pa je v tem, da kakor kaže nima na sebe pisanega nobenega premoženja-nepremičnina na kateri smo mi delali je napisana na neko banko oz družbo. Sedaj to prodaja-ima objavljen oglas.Podali smo predlog za izršbo, sodišče ga je odobrilo,on pa se je pritožil,sedaj pa zopet vse skupaj leži na sodišču.Sem že urgirala ...
Verjetno se mu ne da vzeti ničesar če nič nima...
Vsem hvala za odgovore, pa prosim še za kakšno mnenje
LP,Naji
Verjetno se mu ne da vzeti ničesar če nič nima...
Vsem hvala za odgovore, pa prosim še za kakšno mnenje
LP,Naji
Mislim, da se gospod očitno izogiba plačilu in to bo nadaljaval tudi v bodoče. Vedno bo korak pred vami, saj ga o vaših nameravanih postopkih prej obvestijo (ve, kdaj se mu bodo usedli na trr, ve, kdaj bo prišel rubežnik,...). Imate pa njegovo bodočo penzijo. Le-tej se ne bo odpovedal, prepisati je verjetno tudi ne bo mogel na koga drugega, torej lahko vlečete postopek do njegove upokojitve, nato pa .... medtem z odvetnico naredita plan in morda boste uspešni.
Znankin sorodnik je do penzije na podoben način vlekel za nos upnike, zaprl štacuno, se upokojil in zdaj plačuje iz penzije (na kar ni nikoli računal). Gre sicer počasi, upniki dobivajo denar po kapljicah, a gre.
Znankin sorodnik je do penzije na podoben način vlekel za nos upnike, zaprl štacuno, se upokojil in zdaj plačuje iz penzije (na kar ni nikoli računal). Gre sicer počasi, upniki dobivajo denar po kapljicah, a gre.