Zanima me, kdaj moramo uporabiti nove zavarovalne osnove za s.p. ? Na seminarju je bilo rečeno, da 15.5.2006 za april. Kaj pa če si oddal bilanco že 28.2.2006 ali moraš upoštevati nove že 15.3.2006 za februar?
Pa še to me zanima, če je pravilno, da vzameš za določitev nove zavarovalne osnove davčno osnovo 9 iz davčnega obračuna in prišteješ prispevke za soc.varnost zasebnika iz IPI točka 6.2 in 6.3.
Hvala za odgovor !
KDAJ IN KAKŠNE NOVE ZAVAROVALNE OSNOVE ZA S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
Osnova od katere plačuješ prispevke za samozaposlene je dobiček iz zadnjega obračuna davka (za leto 2005) povečan za plačane prispevke za socialno varnost podjetnika. Nova osnova se upošteva v naslednjem mesecu po oddaji davčnegča obračuna. Če je bil oddan do 28.02. je nova osnova že za plačilo prispevkov 10. marec za februar.
Vse podatke za izračun najdeš:
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=15,01,02.html
LP
Vse podatke za izračun najdeš:
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=15,01,02.html
LP
Dolžna sem ti še dodatni odgovor:
Prispevki zasebnika so prikazani pod 8.2. Izkaza poslovnega izida, pa tudi na prvi strani Davčnega obračuna: vrsta obveznega socialnega zavarovanja.
Pod zaporedno 6.2. in 6.3. IPI se prikazujejo prispevki za socialno varnost ZAPOSLENIH DELAVCEV ne pa zasebnikovi.
Lep pozdrav!
Prispevki zasebnika so prikazani pod 8.2. Izkaza poslovnega izida, pa tudi na prvi strani Davčnega obračuna: vrsta obveznega socialnega zavarovanja.
Pod zaporedno 6.2. in 6.3. IPI se prikazujejo prispevki za socialno varnost ZAPOSLENIH DELAVCEV ne pa zasebnikovi.
Lep pozdrav!
Hvala Slovan. Res sem zgrešila vrstico v IPI, pa tudi 8.2 ni pravilna. Pravilna vrstica v IPI za prispevke za soc.varnost zasebnika je 8.1.
Videla sem nove zavarovalne osnove, samo to me še zanima, če je treba v davčnem obračunu vzeti znesek pod št. 9, če je dobiček.
Kako pa se določi zav.osnova, če je izguba ?
Še enkrat hvala.
Videla sem nove zavarovalne osnove, samo to me še zanima, če je treba v davčnem obračunu vzeti znesek pod št. 9, če je dobiček.
Kako pa se določi zav.osnova, če je izguba ?
Še enkrat hvala.
migri