Sem s.p. vodim enostavno knjigovodstvo. Kam v knjigo prihodkov in odhodkov vpišem strošek za nakup delovne obleke, mobi kartice, plačilo akontacije davka iz dejavnosti. Prosim nujno.
LP
Iva
knjiga prihodkov in odhodkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne vem kakšno KPO imate, drugače pa mobi kartice pod stroške storitev tako kot mi GSM stroške, davek iz dejavnosti-znesek odločbe knjižite (jaz imam zato posebno št.v KPO-pod 23) in delovno obleko pod 24-se pravi tam kot malico, prevoz-samo pod drugi podkotno-kilometrina n.pr.24/01, prehrana 24/02, delovna obleka,obutev pod 24/03-seveda, če se vse tiče zasebnika.LP
diana
diana
Najlepša hvala Diana.
Vpisujem takole:
št. 19 - nabava materiala in blaga (nakup drobnega materiala, pisarniški material)
št. 19 reprezentanca
št.20 stroški drugih storitev( stroški poštnih in bančnih storitev , mobi kartice) ali tukaj obleka?
št. 22-25 ne izpolnjujem, ker ni zaposlenih
št. 26 prispevki za soc. varnost
št. 27 ostali stroški (malica in potni stroški)
št. 31 davčno nepriznani stroški in odhodki (davek od dejavnosti
Je to pravilno
KPO je od ALEE, obr. 5,47
Sprašujem osnovne stvari, šelezačetek
Hvala za vašo pomoč in lep dan
Iva
Vpisujem takole:
št. 19 - nabava materiala in blaga (nakup drobnega materiala, pisarniški material)
št. 19 reprezentanca
št.20 stroški drugih storitev( stroški poštnih in bančnih storitev , mobi kartice) ali tukaj obleka?
št. 22-25 ne izpolnjujem, ker ni zaposlenih
št. 26 prispevki za soc. varnost
št. 27 ostali stroški (malica in potni stroški)
št. 31 davčno nepriznani stroški in odhodki (davek od dejavnosti
Je to pravilno
KPO je od ALEE, obr. 5,47
Sprašujem osnovne stvari, šelezačetek
Hvala za vašo pomoč in lep dan
Iva
Jaz delovno obleko knjižim pod "drugi stroški v zvezi z zavezancem", mobikartice pod "stroški drugih storitev", akontacijo davka pa čisto v zadnjo kolono, ki je brez teksta (številke kolon mam druge, ker mam eno prastaro knjigo), edino znesek poštne oz. bančne provizije pri plačilu akontacije knjižim pod ptt stroške oz. stroške bančnih storitev in tudi samo ta znesek vpišem pod skupni znesek odhodkov.
Upam, da kaj pomaga.
LP
Upam, da kaj pomaga.
LP