Registracija podjetja?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kekec85
Nov član
Nov član

Registracija podjetja?

Odgovor Napisal/-a kekec85 »

Živjo!

Jaz delam eno spletno stran, na kateri bom oglaševal mobilne telefone itd... Za to oglaševanje bom dobival denar.

Sedaj me pa zanima nekaj, kaj je najbolje narediti, da odprem s.p. ali je bolje kakšno društvo ali bolje, da kar potem pri dohodnini prijavim ta denar, ki sem ga dobil od sponzorjev.

Zanima me pa še naslednje, če meni neko podjetje podari denar kot sponzor, moram jaz ta denar tudi prijaviti k dohodnini?

Kaj je najbolje narediti in pri tem imeti minimalne stroške.

Hvala za odgovore!

LP
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

To kar navajate ni sponzorstvo ampak oglaševanje. Če bi šlo za enkratni posel bi vam ta denar lahko izplačali po podjemni pogodbi. V nasprotnem primeru pa je bolj pametno odpreti popoldanski s.p. Tega lahko odprete samo če ste drugače zavarovani iz drugega vira ( zaposlitev, študent.... ) sicer pa je potrebno plačati vse prispevke.

V obeh primerih pa je kar nekaj stroškov in seveda je potrebno plačati tudi dohodnino.

Predlagam, da si naredite poslovni načrt s predvidenimi prihodki in najdete kakšno veščo računovodjo, da vam pove kaj se vam najbolj splača oziroma če se vam ta dejavnost sploh splača glede na stroške.

LP,

MG
kekec85
Nov član
Nov član

Mogoče sem malce čudno napisal. Jas bi oglaševal telefone in podobno na svoji strani. Tam kjer je pa prostor za oglaševanje pa bi imel različne oglaševalce, ki so mi sponzorirali določeno opremo in dodali še kakšen tolar zraven oz. za tiste, ki želijo po svoji volji kaj prispevati. Tisti tolar, ki bi mi ga nakazali bi moral prijaviti?

hvala
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Žal je pri nas tako. Vsak denar , ki ga dobite je potrebno prijaviti. tudi tisti, ki vam denar dajo morajo ne enega od uradnih načinov denar izplačati. Ne morejo denarja kar nakazati brez vsakeršne dokumentacije.

sponzorirati vsa ne morejo če niste društvo
če ste študent lahko izplačajo preko študentske napotnice
če gre za enkratni posel preko podjemne podgobe
če gre za avtorsko delo preko avtorske pogodbe
če gre za dejavnost preko sp

itd.....

Lp,

MG
kekec85
Nov član
Nov član

Hvala za pomoč. Če vas bom pa še potreboval pa tako vem kje vas najdem. He he.

hvala

LP
Odgovori