Naj mi nekdo prosim pove kako?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojal
Novinec
Novinec
Kontakt:

Naj mi nekdo prosim pove kako?

Odgovor Napisal/-a mojal »

Kaj se mi je danes pripetilo: v papirnici sem kupila pisarniški material, nakar od prodajalke zahtevam originalni račun na firmo. Dvakrat je vnašala D.Š in mi reče, da nas nimajo v računalniku. Nato je vse skupaj vnesla ročno. Poklicala sem računovodkinjo in ji povedala za ta pripetljaj. Računovodkinja me je potolažila, da češ, da je normalno, da nimajo naše firme noter, če pa nismo njihovi komitenti! DRŽI TO ALI NE?

Zanima me pa tudi kakšen je postopek zaposlitve delavca pri popoldanskem s.p.?

Lep pozdrav!

Mojca
Mojca
REMA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a REMA »

Ja kaj pa je tu tako čudnega??
Vsaka trgovinca in ne nazadnje tudi velika trgovina pa tudi nima internetne povezave, da bi v registru davčnih zavezancev pridobivala natančne podatke o svojih strankah.

Lep sončen dan vsem skupaj 8) :lol:
mojal
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mojal »

Kakšen pa je postopek zaposlitve delavca pri popoldanskem s.p.?
Mojca
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vsaka trgovinica mora davčne zavezance vnašati sproti :spomezik: , zato je ta pripetljaj popolnoma normalen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Janika »

Postopek za zaposlitev je isti:
- prijava potrebe na Zavodu za zaposlovanje, to lahko opraviš tudi prek interneta, če zaposluješ družinskega člana to označiš, da ti ne pošiljajo drugih iskalcev zaposlitve,
- izbor in sklenitev pogodbe,
- prijava na ZZZS - obr.M1/M2.
- pri prvem obračunu plače kontaktiraj s svojim davčnim referentom, saj so sklici za prispevke drugi, kot za s.p.-ja.
Janika
Odgovori