stroški računalnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
abba
Novinec
Novinec

stroški računalnik

Odgovor Napisal/-a abba »

Pozdravljeni!
Zanima me, če zadostuje samo sprejem sklepa, da si s.p. daje v uporabo računalnik, ki je bil kupljen pred začetkom priglasitve s.p., recimo v deležu nekje 30-40%, ali ga je potrebno voditi v registru OS? In pa še, ali mora biti naročnina za internet sklenjena na s.p., če bi si ga želel dajati v stroške tudi nekje v takem deležu (30-40%)?
Najlepša hvala!
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Mnenje,
Naredite sklep, ter ga vodite med osnovnimi sredstvi, če se vam splača.
Za os.računalnik je dovoljena 50% amotizacijska stopnja, to se pravi, da če je rač. star več kot dve leti je vprašanje amortiziranje smiselno.
Naročnina ni nujno, da je sklenejena na s.p., glede na to, da imate namen dati samo 30-40% v strošek, tudi v tem primeru velja ustrezen sklep. Seveda, če ni račun na s.p., to ne velja za namene DDV.
lp
abba
Novinec
Novinec

Hvala za odgovor. Glede uporabe računalnika me je zanimalo zgolj zato, ker internet mora po mojem mnenju biti vezan na računalnik, ali se motim? Nimam pa ga namena amortizirati. Predvsem pa bi si rada v določenem deležu štela v stroške kartuše za tiskalnik- pa tudi za to zadostuje le sklep?
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Mnenje,
Ko boste naredili sklep za prenos računalnika iz gospodinjstva določite vrednost in ga knjižite pod osnovna sredstva. Vsi ostali stroški, ki so vezani z uporabo računalnika so materialni stroški in za njih ni potrebnega posebnega sklepa, razen za uporabo interneta.
lp
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ko boste pa nabavili kartuše, pa naj račun glasi na s.p.
LP
Anela
abba
Novinec
Novinec

Hvala obema!
LP
Odgovori