Do tega tedna sem imel kmečko zavarovanje, sedaj sem dobil status študenta. Pred 3 meseci sem začel z delom preko avtorske pogodbe, sedaj bo že 4. mesec (mesečno 150.000sit).
Se mi splača nadaljevati preko avtorske pogodbe ali preko študentskega servisa? Pred avtorsko pogodbo nisem imel nobenih dohodkov. Slišal sem, da v primeru avtorske pogodbe dobim še nekaj denarja od države. Kako je s tem?
hvala
avtorska pogobdba ali preko študentskega servisa?
Moderator: Mirko Zbačnik
Odločitev o avtorski pogodbi ali delu preko študentskega servisa je odvisna od narave dela. Če vaše delo ne izpolnjuje pogojev za avtorsko delo, je vsekakor bolje delati preko študentskega servisa.
Predlagam, da po forumu poiščete odgovore o avtorskih honorarjih in študentskem delu, ker je bilo vse že nekajkrat pojasnjeno ...
LP, Nina
Predlagam, da po forumu poiščete odgovore o avtorskih honorarjih in študentskem delu, ker je bilo vse že nekajkrat pojasnjeno ...
LP, Nina
Mislim, da je zadeva dokaj odvisna od višine zneska. Do neke meje študent ne plačuje akontacije dohodnine. Nad tem pa.
Tako, da menim da če je delo res avtorsko, da je prava izbira avt. pogodba.
Ni mi jasno kdaj bi dobil kaj od države?
Mogoče ti lahko kdo pomaga s konkretnimi podatki.
Tako, da menim da če je delo res avtorsko, da je prava izbira avt. pogodba.
Ni mi jasno kdaj bi dobil kaj od države?
Mogoče ti lahko kdo pomaga s konkretnimi podatki.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
To so zneski po spominu:
Študent, če dobi več kot 100.000 na mesec plačuje še dohodnino.
Poleg tega je še 10% + 2% stroškov, pa še DDV, kar poveča strošek študenskega dela cca 15%
Avtorski honorar plačuje 22,5% dohodnine (25% od 90%).
Verjetno država vrne dohodnino, če je osnova manjša od splošne olajšave?
Počakajte na še kakšen odgovor.
Študent, če dobi več kot 100.000 na mesec plačuje še dohodnino.
Poleg tega je še 10% + 2% stroškov, pa še DDV, kar poveča strošek študenskega dela cca 15%
Avtorski honorar plačuje 22,5% dohodnine (25% od 90%).
Verjetno država vrne dohodnino, če je osnova manjša od splošne olajšave?
Počakajte na še kakšen odgovor.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net