Odprtje rač. servisa
Moderator: Mirko Zbačnik
Odprtje rač. servisa
Že nekaj let delam kot samostojna računovodkinja. Začela sem razmišljati o tem, da bi odprla svoj rač. servis. Kaj vse moram pridobiti (razen strank) in kako je glede izobrazbe. Imam VI. stopjno finančno rač. smeri. Nekje sem prebrala, da bo kmalu pogoj VII. stopnja in izpit pri GZS. Kako je s tem? Za odgovore in mnenja se vam že vnaprej zahvaljujem.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pošteno bi bilo, da mu namignete, ni pa nujno, če ravno nimate sklenjene konkurenčne klavzule v svoji pogodbi o zaposlitvi. Tu di delodajalec se mora pripraviti na morebitno izgubo delovne moči.
Vsaj tako je moje mnenje. In z odprtjhem ne oklevajte preveč, ker lahko izgubite voljo
.
Vsaj tako je moje mnenje. In z odprtjhem ne oklevajte preveč, ker lahko izgubite voljo
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

V pogodbi imam sicer napisano, da če pri svojem delu ali v zvezi z delom pridobivam tehnična, proizvodna ali poslovna znanja in poslovne zveze, ne smem opravljati konkurenčne dejavnosti še 3 mesece po prenehanju delovnega razmerja, končanega po moji volji ali krivdi.
Situacija pa je sledeča:
- letos še nisem bila na nobenem seminarju (razen brezplačnem o uvedbi EUR-a), ker ni denarja
- nimam strokovne literature - zaradi istega razloga
- nimam nobenih poslovnih vez preko službe
- ne dobivam nobenega dodatka na podlagi konkurenčne klavzule - baje da je veljavna samo pod tem pogojem?
- plače ne dobivam do 18. dne v mesecu in v primeru, da se ne strinja s sporazumno odpovedjo, misliim, da je v Zakonu o delovnih razmerjih določeno, da lahko obvestim delovno inšpekcijo in mi preneha delovno razmerje, kot bi me dal stran delodajalec???
- edino moje izobraževanje je internet - brezplačne strani, kot so racunovodja.com in davkoplacevalci.,
Mislim, da nimam izbire in moram čim prej na svoje.
Hvala za vaša mnenja in nasvete.
Situacija pa je sledeča:
- letos še nisem bila na nobenem seminarju (razen brezplačnem o uvedbi EUR-a), ker ni denarja
- nimam strokovne literature - zaradi istega razloga
- nimam nobenih poslovnih vez preko službe
- ne dobivam nobenega dodatka na podlagi konkurenčne klavzule - baje da je veljavna samo pod tem pogojem?
- plače ne dobivam do 18. dne v mesecu in v primeru, da se ne strinja s sporazumno odpovedjo, misliim, da je v Zakonu o delovnih razmerjih določeno, da lahko obvestim delovno inšpekcijo in mi preneha delovno razmerje, kot bi me dal stran delodajalec???
- edino moje izobraževanje je internet - brezplačne strani, kot so racunovodja.com in davkoplacevalci.,
Mislim, da nimam izbire in moram čim prej na svoje.
Hvala za vaša mnenja in nasvete.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Imate res tehten razlog za odpoved po krivdi delodajalca, pripada vam tudi odpravnina in pravice iz zavoda. Ob predložitvi poslovnega načrta zavodu, ko (bi se) se boste samozaposlili kot iskalka zaposlitve, vam (lahko) pripada tudi denarna pomoč. pozanimajte se še nazavodu.
Nadomestilo za opravljanje konkurenčne prepovedi pa navadno velja po prekinitvi. V kolikor tega ne prejmete, niste več zavezani se držati te pogodbe.
Res, korajža velja. Glede literature in izobraževanja - odvisno kako vam bo šlo, lahko da tudi ko boste na svojem, sprva ne bo sredstev....
Kot sem rekel - korajža in samozavest velja (poleg znanja, seveda).
Nadomestilo za opravljanje konkurenčne prepovedi pa navadno velja po prekinitvi. V kolikor tega ne prejmete, niste več zavezani se držati te pogodbe.
Res, korajža velja. Glede literature in izobraževanja - odvisno kako vam bo šlo, lahko da tudi ko boste na svojem, sprva ne bo sredstev....
Kot sem rekel - korajža in samozavest velja (poleg znanja, seveda).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če ne bom prej končala kot tehnološki višek (zelo slaba finančna situacija in že nekaj časa blokada TRR), bi rada sporazumno. Prenehanje po ZDR bi uporabila samo v skrajni sili. Razmišljam pa tudi o varianti, da bi mož odprl s.p. in bi zaenkrat delala preko njega. V primeru, da se znajdem na cesti ali pa da imam dovolj dela za preživetje, pa bi odprla svoj s.p.
Sicer pa bi bilo tudi za razmisliti o Zavodu za zaposlovanje.
Vem, da bo na začetku težko tudi s plačevanjem stroškov, zato pa bi raje postopoma
Sicer pa bi bilo tudi za razmisliti o Zavodu za zaposlovanje.
Vem, da bo na začetku težko tudi s plačevanjem stroškov, zato pa bi raje postopoma
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pomislite - glede pravic, ki jih lahko izgubite s sporazumnim prenehanjem; odpravnina..., zavod....
Bolje je tehnološki višek, le da tu vi ne smete dajati privolitve
.
Saj z delodajalcem ste kljub temu lahko še naprej v dobrih odnosih...
Bolje je tehnološki višek, le da tu vi ne smete dajati privolitve
Saj z delodajalcem ste kljub temu lahko še naprej v dobrih odnosih...
Mirko
Mirko