Pozdravljeni!
Zanima me nekaj začetnih korakov pri s.p.:
-nisem davčni zavezanec
-izdajal bom najverjetneje manj kot deset faktur mesečno
Kake so moje obveznosti do DURS, Ajpes, .-.-?
Zanimajo me datumi, dokumenti.
Hvala.
Sveži s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Sveži s.p.
[quote="ANAID"]Pozdravljeni!
-nisem davčni zavezanec
- mesečni prispevki obrazec za s.p. (DURS)
- zaključni račun Durs in Ajpes
- datumi - ko se izda faktura
- dokumenti - izdani računi, prejeti računi, blagajna, izpiski
l.p.
Deja
-nisem davčni zavezanec
- mesečni prispevki obrazec za s.p. (DURS)
- zaključni račun Durs in Ajpes
- datumi - ko se izda faktura
- dokumenti - izdani računi, prejeti računi, blagajna, izpiski
l.p.
Deja
Novi sp
Vsakega 15 v mesecu je potrebno plačati prispevke za zdravstveno zavarovanje in pa za pokojninsko zavarovanje.
To so meni osebno povedali. Za omenjene račune je dobro poizkati kakšen program . V njem pa tako imaš vse od izdaje računov , prejem računov,temeljnice,knjiženja ..
To so meni osebno povedali. Za omenjene račune je dobro poizkati kakšen program . V njem pa tako imaš vse od izdaje računov , prejem računov,temeljnice,knjiženja ..
Tudi če niste zavezanec za DDV morate voditi potrebno evidenco prejetih in izdanih dokumentov, oz. vseh poslovnih dogodkov. Evidenco si lahko vodite enostavno ali pa predate vso to zahtevno delo računovodskemu servisu.Če boste dobili dober servis je vaša naloga le, da jim pridno predajate vse dokumente oni pa bodo poskrbeli, da bo vse prav in narejeno v času, kot je določeno v zakonih. Kajti pri vodenju evidenc ni le pisanje ali vnašanje v program kot to marsikdo misli, ampak je potrebno spremljati tudi zakonodajo, ki pa se pri nas na žalost prevečkrat spreminja. Pri dvostavnem knjgovodstvu je pa potrebno že kar veliko.
V kolikor si boste evidenco vodili sami stopite do nekoga, ki to že dela in naj vam pokaže, kajti preko tega foruma vam ne moremo pojasniti vsega do potankosti, ker tega ni malo. Naj vam ne bo žal tistega denarja, ki ga boste plačali dobremu rač.servisu, ker se vam to lahko le obrestuje - ker če naredite kaj narobe so kazni zelo velike. In po vprašanjih sodeč mislim, da vam je knjigovodstvo neznanka.
V kolikor si boste evidenco vodili sami stopite do nekoga, ki to že dela in naj vam pokaže, kajti preko tega foruma vam ne moremo pojasniti vsega do potankosti, ker tega ni malo. Naj vam ne bo žal tistega denarja, ki ga boste plačali dobremu rač.servisu, ker se vam to lahko le obrestuje - ker če naredite kaj narobe so kazni zelo velike. In po vprašanjih sodeč mislim, da vam je knjigovodstvo neznanka.