razmišljati sem začela, da bi zamenjala službo ampak imam v pogodbi konkurenčno klavzulo ki pravi:
"Delavka ne sme v času ...24......... mesecev oz. največ dve leti po prenehanju delovnega razmerja za svoj ali tuj račun opravljati del in sklepati poslov, pri katerih bi izkoriščala tehnično-tehnološka in poslovna znanja ter poslovne zveze, ki jih je pridobila z delom ali v zvezi z delom pri delodajalcu.
Delodajalec je dolžan delavki povrniti izgubo čistega dohodka v višini 1/3 povprečne plače, če delavka dokaže, da bi lahko le z uporabo znanj in zvez pridobila dohodek za svojo materialno eksistenco in če dokaže, za koliko čistega dohodka je s tem prikrajšana.
Delavka je ves čas trajanja veljavnosti konkurenčne klavzule dolžna obveščati delodajalca o poslih in delih, ki jih želi opravljati, ta pa ji mora sporočiti stališče v roku 15 dni, sicer se šteje, da ne uveljavlja konkurenčne klavzule.
Če delavka ne spoštuje določil konkurenčne klavzule, je dolžna delodajalcu na njegov poziv v roku 30 dni plačati odškodnino v dejanskem ali pavšalnem znesku ......2..mio..... SIT, odpovedujoč se ugovorom po temelju in/ali višini."
Prosila bi če mi lahko kdo čisto po domače razloži kaj to pomeni, če zamenjam službo. Nekje sem zasledila, da bi zaradi klavzule že v osnovi morala imeti večjo plačo.
lp