DDV tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV tujina
Imam eno vprašanje? Sem podizvajalec za slovenskega naročnika in sem opravil gradbeno storitev v Nemčiji. Sedaj bom izstavil račun za to storitev slovenskemu podjetju. Kako je z ddv-jem, sem oproščen plačila, v tujini se nisem nič registriral? Hvala za čimprejšnji odgovor 
Mi smo imeli podoben primer: slov. kooperant izdela fasado na hiši v drugi državi EU in delo zaračuna nam.
Od RFR smo dobili naslednji odgovor: Slovenski kooperant ne obračuna DDV po 1. tč. drugega odstavka 17. čl. ZDDV.
Mislim, da bi morali plačati DDV tam kjer je storitev opravljena t.j. v Nemčiji. Za to pa morate pridobiti nemško ID.
Od RFR smo dobili naslednji odgovor: Slovenski kooperant ne obračuna DDV po 1. tč. drugega odstavka 17. čl. ZDDV.
Mislim, da bi morali plačati DDV tam kjer je storitev opravljena t.j. v Nemčiji. Za to pa morate pridobiti nemško ID.
slava
DDV za tujca (Avstrijca).
Naročnik predal listek s svojo ID številko.
Sedaj smo mu obračunali storitev (reklamo) brez davka.
Ali sem naivna, če ne verjamem, da bo ta komitent poravnal davek v svoji državi?
(nenavsezadnje reklamo smo objavili v naši državi?)
Ve kdo kaj o tem?
(da kot "tanova" ne odpiram nove teme, sem se kar prilepila k Tini10)
Naročnik predal listek s svojo ID številko.
Sedaj smo mu obračunali storitev (reklamo) brez davka.
Ali sem naivna, če ne verjamem, da bo ta komitent poravnal davek v svoji državi?
(nenavsezadnje reklamo smo objavili v naši državi?)
Ve kdo kaj o tem?
(da kot "tanova" ne odpiram nove teme, sem se kar prilepila k Tini10)
Storitve reklamiranja so obdavčene pri prejemniku storitve. Če ste preverili ID številko in na račun napisali, da DDV ni obračunan v skladu s 3. odst. 17. čl. ZDDV, ste našim predpisom zadostili.
Ali bo komitent plačal davek ali ne - to ni več vaša stvar. V primeru davčne kontrole bo za to odgovarjal on.
Ali bo komitent plačal davek ali ne - to ni več vaša stvar. V primeru davčne kontrole bo za to odgovarjal on.
slava
-
OBRANGORAZD
- Računovodski vajenec