Os pod 500 eur
Moderator: Mirko Zbačnik
Os pod 500 eur
Spoznali smo, da je bolje za nas, da vsa sredtva z nabavno ceno pod 500 EUR, življensko dobo pa nad eno leto knjižimo direkt med stroške- 404/220. Ker pa smo se malo "pozno " spomnili, imam že nekaj takega DI knjiženega pod OS. Kaj naj naredim? ALi jih izbrišem iz evidence? Če ja, kako pa naj popravim pri poročilu DDV-O, mesečna poročilo o DDV, kjer sem že poročala v posameznih mesecih o nabavah teh OS in njihovo vrednost?
Kaj mi svetujete, da naredim in si čimmanj zapletem te decemberske dni!!
Kaj mi svetujete, da naredim in si čimmanj zapletem te decemberske dni!!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Če gre za letošnjo nabavo in bi to popravili, kar vpliva tudi na obračun DDV, lahko pošljete popravek obračuna. ker gre bolj za "lepoten" porpavek, ker na višino obračuna ne vpliva, le na vrednost osnovnih sredstev, ki so poročani na obrazcu, ne vidim ovir. (Kako nemogoč stavek)
Svojo usmeritev utemeljite s kakim aktom, mogoče kar z novim računovodskim prailnikom. tega se morae potem držat.
Svojo usmeritev utemeljite s kakim aktom, mogoče kar z novim računovodskim prailnikom. tega se morae potem držat.
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 05 Dec 2006, 13:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: