Podjetje je v mesecu decembru odprlo davčno številko v Italiji, kjer imamo tudi davčnega zastopnika. Zanima me, če ima kdo od vas kakšne izkušnje z samim knjiženjem in evidencami s to zadevo. V Italiji smo namreč uvozili blago z Italijansko davčno številko in ga prodali naprej v Avstijo.
Hvala za pomoč.
Davčna številka v Italiji
Moderator: Mirko Zbačnik
Vse kar delate z IT številko (napisana mora biti na prejetih in izdanih računih), mora iti preko davčnega zastopnika (tudi njegovi podatki morajo biti navedeni na računih). Takšni računi "ne gredo" v naše davčne evidence. Davčni zastopnik vam napravi obračun za IVO, ki jo morate praviloma plačati do 15. za pretekli mesec.
Če vas prav razumem ste v Italijo uvozili blago iz tretje države?
Če vas prav razumem ste v Italijo uvozili blago iz tretje države?
slava
Slava hvala za tvoj odgovor. Razumela si prav, blago smo uvozili iz tretje države. V bistvu pa mi ni bil največji problem kako z davčnimi knjigami, ker mi je to nekako jasno, da te listine nimajo kaj počet v naših davčnjih knjigah.
Bolj zanimivo bi bilo slišati, kako se poknjiži sama prodaja tega blaga.
Nekako smo zadevo rešili tako, da smo neocarinjeno blago v knjigah najprej prenesli v drugo skladišče in ga tam tudi obremenili za carinske dajatve iz Italije in špediterske storitve. Od tam pa smo ga prodali naprej stranki v Avstrijo.
V kolikor ima še kdo kakšen komentar na to temo, naj se oglasi.
Vsem ostalim pa še naprej veselo knjiženje.
DDV pozdrav
Bolj zanimivo bi bilo slišati, kako se poknjiži sama prodaja tega blaga.
Nekako smo zadevo rešili tako, da smo neocarinjeno blago v knjigah najprej prenesli v drugo skladišče in ga tam tudi obremenili za carinske dajatve iz Italije in špediterske storitve. Od tam pa smo ga prodali naprej stranki v Avstrijo.
V kolikor ima še kdo kakšen komentar na to temo, naj se oglasi.
Vsem ostalim pa še naprej veselo knjiženje.
DDV pozdrav
Pri nas preko zastopnika fakturiramo prodajo blaga z montažo fizičnim osebam, tako da ti kaj bolj konkretnega ne morem povedati.
Mislim pa da je tvoja rešitev kar smiselna.
Zanima pa me katerega zastopnika imate in ali ste z njegovim delom zadovoljni. Pri nas kar traja, preden dobimo dokumentacijo!
Mislim pa da je tvoja rešitev kar smiselna.
Zanima pa me katerega zastopnika imate in ali ste z njegovim delom zadovoljni. Pri nas kar traja, preden dobimo dokumentacijo!
slava