Preverjam-pošiljanje podatkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Preverjam-pošiljanje podatkov
Rada bi preverila pri tistih, ki ste zadevo že razčistili in končali, če je tako kot mislim,prav, ker bi rada oddala podatke, pa nisem 100%:
1. datoteko VIR.DAT (plače,regres,najemnine) lahko oddam preko edavkov(kot registriran uporabnik z digitalnim potrdilom)
2. datoteko VIRVDC.DAT (za vzdrževane družinske člane) oddam s pomočjo programa Wdohod2006 preko interneta
3. datoteko VIRODIV.DAT (za izplačilo dobička lastnikom d.o.o.) -enako kot pod.točko 2 - mislim, da lahko skupaj 2+3.
Imam prav za vse tri datoteke? Mislim, da bi odgovor na to vprašanje še komu drugemu razen meni olajšal spanje.
Hvala tistemu, ki ve in si bo vzel čas.
1. datoteko VIR.DAT (plače,regres,najemnine) lahko oddam preko edavkov(kot registriran uporabnik z digitalnim potrdilom)
2. datoteko VIRVDC.DAT (za vzdrževane družinske člane) oddam s pomočjo programa Wdohod2006 preko interneta
3. datoteko VIRODIV.DAT (za izplačilo dobička lastnikom d.o.o.) -enako kot pod.točko 2 - mislim, da lahko skupaj 2+3.
Imam prav za vse tri datoteke? Mislim, da bi odgovor na to vprašanje še komu drugemu razen meni olajšal spanje.
Hvala tistemu, ki ve in si bo vzel čas.
Za pravilnost tu se povzamejo podatki plač
Povzetek obračuna dohodkov, izplačanih v obdobju od 01.01.2006 do 31.12.2006
Kar pa seveda Decemberska 2006 plača in kar spada zraven ni
Se pravi dejansko je obračunano dec. 2005 ter jan. pa do nov.2006
Rok odaje je 31.01.2007
A je to vse korekt kar sem omenila
Povzetek obračuna dohodkov, izplačanih v obdobju od 01.01.2006 do 31.12.2006
Kar pa seveda Decemberska 2006 plača in kar spada zraven ni
Se pravi dejansko je obračunano dec. 2005 ter jan. pa do nov.2006
Rok odaje je 31.01.2007
A je to vse korekt kar sem omenila
VAJA dela MOJSTRA
Kontrolni podatki-sklicna številka-NUJNO!
Preko edavokov sem oddala datoteko VIR.DAT.
Sedaj pa sem v program vnesla še podatke za datoteki VIDVDC.DAT in
VIRODIV.DAT. Skušala sem oddati preko edavkov-prepisala sem že varnostno kodo, potem pa program zahteva, da vnesem sklicno številko, ki naj bi jo najdla na potrdilu o oddaji prve datoteke.
Katera je ta številka? Ko jo namreč vnesem (3 črke-d.š-2 številke) ,mi javi, da je vnešena šifra neveljavna.
MI zna kdo pomagati?Bom zelo hvaležna, ker menda moraš oddati vse isti dan,pa bi rada sedaj dokončala.
Ali pa če kdo ve vsaj urnik telefonske pomoči na edavkih?
Sedaj pa sem v program vnesla še podatke za datoteki VIDVDC.DAT in
VIRODIV.DAT. Skušala sem oddati preko edavkov-prepisala sem že varnostno kodo, potem pa program zahteva, da vnesem sklicno številko, ki naj bi jo najdla na potrdilu o oddaji prve datoteke.
Katera je ta številka? Ko jo namreč vnesem (3 črke-d.š-2 številke) ,mi javi, da je vnešena šifra neveljavna.
MI zna kdo pomagati?Bom zelo hvaležna, ker menda moraš oddati vse isti dan,pa bi rada sedaj dokončala.
Ali pa če kdo ve vsaj urnik telefonske pomoči na edavkih?
Re: Kontrolni podatki-sklicna številka-NUJNO!
To je tista dolga 20-30 mestna klobasa iz številk in črtk.uni napisal/-a:...pa program zahteva, da vnesem sklicno številko, ki naj bi jo najdla na potrdilu o oddaji prve datoteke.
Re: Preverjam-pošiljanje podatkov
a) Datoteke lahko pripravite s katerimkoli programom, ki to zna. Eden izmed njih je tudi Wdohod2006.uni napisal/-a:1. datoteko VIR.DAT (plače,regres,najemnine) lahko oddam preko edavkov(kot registriran uporabnik z digitalnim potrdilom)
b) Datoteke lahko oddate preko eDavkov oz. kar s programom Wdohod2006, če ste jih tam ročno vnesli.
c) Datoteke lahko oddajate preko eDavkov eno po eno (zamudno),
lahko pa jih vse skupaj zapakitate v ZIP datoteko in pošljete naenkrat.
Po mojih izkušnjah na eDavkih v primeru napak v eni datoteki zavrnejo cel paket
in ko je celoten paket brez napak v podatkih, sprejmejo vse naenkrat.
Program Wdohod2006 in težave pri oddaji
Znotraj programa vnesem podatke v dve različni datoteki.Problem pa nastane pri pošilajanju.
Kaj pomeni,če mi izpiše, da datoteka s tem imenom oz.te vrste že obstaja ? Ali to pomeni,da sem jo že oddala? Sicer sem večkrat poskušala, vendar sem imela probleme s sklicno številko: če sem vpisala "kratko" šifro, mi je izpisalo, da je nveljavna, če pa sem hotela vpisati tisto dolgo "klobaso"-39-mestno, pa je premalo polj, za 3 ali 4 znake je zmanjkalo prostora.
Kako lahko preverim, če sta bili datoteki oddani? Se ne da dobiti oz.izpisati nobenega potrdila? Pa tudi na disketo ne morem posneti,sicer bi jim odnesla kar na disketi, pa naj jim bo všeč ali ne, kaj so pa tako zakomplicirali, da niti ne veš,kaj si oddal in kaj ne.
Pa še to: preko edavkov sem oddala VIR.DAT, na potrdiUo je status vložen, če pa ga sedaj odprem , piše,da je v obdelavi.
Je mogoče problem v tem, da osnovna datoteka še ni bila "obdelana" in bo pošiljanje dodatnih možno šele po zaključku teh?Ampak v 16 urah bi pa tudi lahko šlo, pa danes jih tudi ne dela veliko verjetno.
Kaj pomeni,če mi izpiše, da datoteka s tem imenom oz.te vrste že obstaja ? Ali to pomeni,da sem jo že oddala? Sicer sem večkrat poskušala, vendar sem imela probleme s sklicno številko: če sem vpisala "kratko" šifro, mi je izpisalo, da je nveljavna, če pa sem hotela vpisati tisto dolgo "klobaso"-39-mestno, pa je premalo polj, za 3 ali 4 znake je zmanjkalo prostora.
Kako lahko preverim, če sta bili datoteki oddani? Se ne da dobiti oz.izpisati nobenega potrdila? Pa tudi na disketo ne morem posneti,sicer bi jim odnesla kar na disketi, pa naj jim bo všeč ali ne, kaj so pa tako zakomplicirali, da niti ne veš,kaj si oddal in kaj ne.
Pa še to: preko edavkov sem oddala VIR.DAT, na potrdiUo je status vložen, če pa ga sedaj odprem , piše,da je v obdelavi.
Je mogoče problem v tem, da osnovna datoteka še ni bila "obdelana" in bo pošiljanje dodatnih možno šele po zaključku teh?Ampak v 16 urah bi pa tudi lahko šlo, pa danes jih tudi ne dela veliko verjetno.
Mislim, da ste v "tisto klobaso" hoteli zapisati 39-mesto številko, pred katero piše, da je to "zgoščena vrednost (SHA-1 hash), zapisati pa bi morali "klobaso", ki ima naziv "Sklicna številka dokumenta" in se nahaja malo višje na papirju (pod zap.št.3) - vsebuje črke, številke in pomišljaje in vsebuje 36 znakov.
Poskusite še to. Držim pesti.
Kaj od oddanega je durs prejel od mene, tudi meni ni čisto jasno; upam, da vse. Izpisala sem si tisto stran, kjer sem oddajala in dobila povratno informacijo, da je dokument uspešno oddan, nato pa shranila na namizje vse, kar je predlagal in nato vse skupaj še natisnila na papir.
Poskusite še to. Držim pesti.
Kaj od oddanega je durs prejel od mene, tudi meni ni čisto jasno; upam, da vse. Izpisala sem si tisto stran, kjer sem oddajala in dobila povratno informacijo, da je dokument uspešno oddan, nato pa shranila na namizje vse, kar je predlagal in nato vse skupaj še natisnila na papir.
Papmps, hvala.
Ampak pri meni se je zgodilo ravno to: izpiše se mi št.dokumenta(3 črke-davčna številka-2 številke), in tista zgoščena vrddnost.
Sklicna številka pa ni navedena nikjer!!! Kje pa ste našli zaporednošt.3?Na katerem dokumentu oz.obrazcu?Jaz sem razumela, da vzameš sklicno št.iz prevga oddanega dokumenta- torej ko sem preko edavkov poslala vir.dat.
Ampak pri meni se je zgodilo ravno to: izpiše se mi št.dokumenta(3 črke-davčna številka-2 številke), in tista zgoščena vrddnost.
Sklicna številka pa ni navedena nikjer!!! Kje pa ste našli zaporednošt.3?Na katerem dokumentu oz.obrazcu?Jaz sem razumela, da vzameš sklicno št.iz prevga oddanega dokumenta- torej ko sem preko edavkov poslala vir.dat.