Pozdravljeni,
imam vprašanje glede registracije s.p. Zanima me, kako dolgo "moraš" imeti odprt s.p.? Recimo, da nimam nikogar zaposlenega (razen sebe) - po kolikem času lahko dejavnost zaprem? Vem, da zaposlena sem lahko najmanj en mesec (mislim, da se ne motim).
Lp, papiga
SP - kako dolgo?
Moderator: Mirko Zbačnik
Hvala za odgovor! Kje se pa da pogledat, kolikšni so natačno prispevki za s.p. (najnižji). Sem poskušala nekaj na tem linku http://racunovodja.com/izracuni/opz_0.3.1/opz.asp, pa mi ne gre, ker seveda ne vem neto oz. bruto zavarovalne osnove. Kolikšna je najnižja, oz. kje bi to lahko pogledala?
Pa še nekaj me zanima: ali moram kot s.p. nujno odpreti nov transkacijski račun ali lahko imam kar že obstoječega (kot fizična oseba)?
Do kdaj v mesecu je potrbno plačati prispevke (zavarovanje, ZPIZ,...)? Če bi npr. s.p. odprla 20. aprila, do kdaj bi morala poravnati obveze za april?
Hvala še enkrat in lep sončen dan vam želi nevedna
papiga.
Pa še nekaj me zanima: ali moram kot s.p. nujno odpreti nov transkacijski račun ali lahko imam kar že obstoječega (kot fizična oseba)?
Do kdaj v mesecu je potrbno plačati prispevke (zavarovanje, ZPIZ,...)? Če bi npr. s.p. odprla 20. aprila, do kdaj bi morala poravnati obveze za april?
Hvala še enkrat in lep sončen dan vam želi nevedna
Podatke razen na spletu računovodje dobiš tudi na spletni strani Gospodarske zbornice in Obrtne zbornice.najnižja mesečna plača je 521,83€ od tega je prispevkov 199,34€.Če odpreš S.P. 20.4 pomeni da boš morala najkasneje do 15.5 pristojnem davčnem uradu odati obračun dohodka za dest dni in ga tudi do takrat plačati.To si lahko na eni od navedenih strani tudi izračunaš. Lep dan