Zamima me kako obračunati plačo delavki, ki je zaposlena samo 4 ure. Tudi pogodba je samo za 4 ure. Potem se ure pri seštevku ne ujemajo za cel mesec.
Zdaj je pa celo na porodniškem. Kaj naj naredim z vsoto ur./mes in kako je potem z obrazcom M4.
Ali dam 4 ure na dan porodniška in 4 ure starševski dopust. Samo to mi ni logično, ker je zaposlena samo za 4 ure.
Malo sem zakomplicirala ampak zato, ker se mi mudi.
Hvala za odgovore
Plače - nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Plače - nujno
lep pozdrav
Sonja
Sonja
Normalno ji obračunate ure za 4 h/dan. Pri kontroli ur veste, da morate imeti fond ur za določen mesec polovico vseh ur. Pri M4 boste pa v opombah napisala, da je delavka zaposlena 20h/teden.
Pri porodniški tudi morate vnašati samo mesečno ure (4h/dan). Ne vem sicer kakšen program imate - verjetno obstaja pozicija, ko ji vnesete samo ure in se imenuje porodniška ali kaj podobnega. Pri nas delavkam, ki so na porodniški normalno mesečno vnašamo ure pod pozicijo porodniška.
Nikakor ne delavki obračunavati 8h/dan, če je prijavljena 4h/dan.
Lp
Pri porodniški tudi morate vnašati samo mesečno ure (4h/dan). Ne vem sicer kakšen program imate - verjetno obstaja pozicija, ko ji vnesete samo ure in se imenuje porodniška ali kaj podobnega. Pri nas delavkam, ki so na porodniški normalno mesečno vnašamo ure pod pozicijo porodniška.
Nikakor ne delavki obračunavati 8h/dan, če je prijavljena 4h/dan.
Lp