poročanje -INTRASTAT

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gost

poročanje -INTRASTAT

Odgovor Napisal/-a Gost »

Samostojni podjetnik se je ukvarjal s TRANZITOM blaga do 1.5.2004.
Po 1.5.2004 pa uvaža blago iz tretje države/blago se sprosti v prost promet na meji z EU/.
Za Intrastat so dolžne poročati pravne osebe, ki so presegle mejni znesek prometa v preteklem letu pri uvozu.
Ali mora tudi navedeni s.p. poročati ?
Lepo pozdravljeni!
Barbara
artim
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a artim »

Glede na to kar so mi pojasnili na carini (imamo obratno situacijo, t.j. nabava v EU in izvoz izven EU)se poroča samo o prometu nad 100.000 EUR med državami članicami EU, torej v vašem primeru samo v primeru, da vaš s.p. proda blago v drugi državi članici in ne v Sloveniji. Če vam je uspelo dobiti kakšno drugo mnenje mi prosim sporočite, ker nisem prepričana da razmišljam prav.

Lp Momi
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Tudi meni je znan mejni znesek 100.000 EUR prometa med državami članicami EU, vendar imam v spominu s seminarja, da se ta znesek nanaša na promet preteklega leta/2003/, ko pa se je s.p. ukvarjal s tranzitom iz tretje države v državo EU.
Tako mi ni jasno ali bo sploh v letu 2004 moral poročati za Intrastat.
Do 1.5.04 je bilo blago v tranzitu, po 1.5.04 pa se bo ukvarjal z uvozom iz tretje države, blago carinil na meji z EU in ga nato prodal v drugo državo EU .
Upam še na kakšno mnenje .
Barbara.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Pokličite na CURS,NG-oddelek za Intrastat, pa vam pogledajo po davčni številki v "seznam " oz.register obveznikov poročanja, pa vam bo takoj jasno. So precej prijazni, pa lahko še pojasnite svojo posebno situacijo.
Odgovori