Komisija na ZZZS-ju prekinila bolniško

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lukrecija11
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Komisija na ZZZS-ju prekinila bolniško

Odgovor Napisal/-a lukrecija11 »

Pozdravljeni!

Imamo zaposlenega, ki je bil na bolniški od 1.6.2006 do 11.4.2007 zaradi težav z očmi.
Kljub temu, da se ni pozdravil, mu je komisija na ZZZS-ju zaključila bolniško 11.4.07 in ga poslala delat.
Ker ne more opravljati svojega poklica (pri nas dela kot voznik) in mi nimamo drugega delovnega mesta,
nas je prosil za dopust in ga tudi dobil, od 12.4. do 14.5.07 (v tem času je čakal na odgovor na pritožbo,
ki jo je vložil na ZZZS). Odgovor je bil negativen.
Od 15.5.07 mu je osebna zdravnica ponovno odprla bolniško zaradi istih težav.

Ali lahko v takšnem primeru zahtevamo refundacijo za bolniško od 15.5. do 31.5.07?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor!
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Če je prvi dan zadržanosti na Potrdilu o up.zadr. z dela 15.5.2007 (kakor predvidevam), potem ne. Bolniško bo do 30 delovnih dni spet plačalo podjetje.
Sonja
nisem angel
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a nisem angel »

Zdravo,

predvidevam, da ste tudi kot delodajalec dobili odgovor glede pritožbe.
V podjetju smo imeli podoben primer, ko je delavka kljub hudi bolezni bila poslana po več kot letu bolniške nazaj na delo. Vmes so ji tudi prekinili bolniško za nekaj dni, tako da smo jo imeli 30 dni na breme podjetja-ponovno.
Z delavkino vednostjo smo na zzzs poslali pritožbo kot delodajalec.
Moram reči, da nisem bila ravno prijazna v pritožbi - vendar smo uspeli in so delavko inval. upokojili.

Poskusiti ni greh.

LP Nisemangel
lukrecija11
Nov član
Nov član
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lukrecija11 »

Kot delodajalec smo tudi mi dobili isti odgovor glede pritožbe.
Pri pravnem pouku te odločbe piše, da se zoper to odločbo lahko uveljavlja sodno varstvo pravic pri Delovnem in socialnem sodišču v roku 30 dni od vročitve odločbe.

Ali naj vložimo tožbo na Delovno sodišče oz. kdaj ste vi vložili pritožbo?
Ali da počakamo, da mu spet zavrnejo podaljšanje bolniške in se potem pritožiti direktno k njim (takrat imamo samo 3 dni za pritožbo na ZZZS)?

Lp

Lukrecija
nisem angel
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a nisem angel »

Zdravo,

mi smo pritožbo vložili na ZZZS.

LP Nisem angel
tisdno
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Po moje nista imeli čisto enak primer, ali pa ste se vi pritožili prej. Ker če piše v odločbi,da je možno sprožiti spor samo še na Delovnem in socialnem sodišču, potem lahko ZZZS enostavno vašo pritožbo zavrne z obrazložitvijo, da pač pritožba ni možna in to je to. Tako, da pazite na 30 dnevni rok za vložitev tožbe,če boste pač šli tako daleč.
Odgovori