regres in porodniski dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fantasy
Novinec
Novinec

regres in porodniski dopust

Odgovor Napisal/-a fantasy »

Kot racunovodja sem zaposlena od leta 2003. Trenutno pa sem na porodniskem dopustu, ki mi pretece 03.10.2007. Ker pa sem ponovno zanosila, zacnem nov porodniski dopust 12.10.2007. V podjetju, kjer sem zaposlena za nedolocen cas mi govorijo, da mi regres za letni dopust ne pripada, kar pa mislim da ni res, ker delovno razmerje ni prekinjeno. Tako, da mi ga nocejo izplacat, a nimajo nobenega dokaza po katerem naj mi ne bi pripadal. Prosim vas, ce kdo ve ali mi regres pripada?
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Seveda ti pripada, saj si še vedno v rednem delovnem razmerju.
Jaz sem imela isti problem, vendar sem ga na pisno zahtevo s sklicevanjem na člen v ZDR vendar dobila v roku do 1.julija.
LP
fantasy
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a fantasy »

hvala za hiter odgovor. Po katerem clenu si jim pa napisala?
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Spodnji člen prav, da če imate pravico do dopusta imate pravico do regresa.

131. člen

(regres)

(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.
Odgovori