Pozdravljeni!
Prosim, da mi nekdo odgovori kako je z delavcem, če je začel delati 19.06.2006 in je podpisal pogodbo za nedoločen čas 20.12.2006. V letu 2007 je sicer dobil celoten regres, vendar me zanima če mu pripada regres za leto 2006? Ali je enako z dopustom?
Hvala in lep pozdrav!
Ja ponovno regres
Moderator: Mirko Zbačnik
Moje mnenje je, da mu v letu 2006 pripada celoten regres po 6 mesech nepretrganega dela, saj je pravica do regresa vezana na pravico do letnega dopusta; torej v kolikor vmes ni bilo prekinitev, je izpolnil pogoj 19.12.2006 in bi mu podjetje moralo izplačati celoten regres. V kolikor pa je bil pred 19.06. zaposlen drugje je verjetno dobil izplačan sorazmerni del (izjava prejšnjega delodajalca) in je bil v vašem podjetju upravičen do ostalega sorazmernega dela.
Lp
Lp
marea
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi obrsti so iztožljive.
Že večkrat sem omenil, da je sedanji ZDR precej ohlapen, ko gre za nekajmesečne zaposlitve. Navaja le, da je dolžan izplačati regres delodajalec, pri katerem izpoolni ta pogoj. Hipotetično se lahko zgodi, da delavec zapusti neko firmo 15. 6., se za tri tedne zaposli pri naslednjem. In ta delodajalec je tisti, ki je po zaonu dolžan izplačati regres.
Že večkrat sem omenil, da je sedanji ZDR precej ohlapen, ko gre za nekajmesečne zaposlitve. Navaja le, da je dolžan izplačati regres delodajalec, pri katerem izpoolni ta pogoj. Hipotetično se lahko zgodi, da delavec zapusti neko firmo 15. 6., se za tri tedne zaposli pri naslednjem. In ta delodajalec je tisti, ki je po zaonu dolžan izplačati regres.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko