Dobropis - blago

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Dobropis - blago

Odgovor Napisal/-a AAA »

Gre za pridobitev iz EU,isto blago prodamo slovenskemu podjetju. Le ta ugotovi manjko artiklov in zahteva od nas dobropis. Mi pa bomo zahtevali dobropis od našega dobavitelja. Finančno zgleda to super.
Vendar se zadaj dogaja materialn poslovanje.

Pridobitev blaga - prejem v naše skladišče - 100 enot
Prodaja DT - dobavnica - 100 enot

Kako registrirati v skladišču manjko, ki ga ugotovi šele naš kupec. Ali ga sploh registriramo skozi skladišče, saj ga "ni". Ali lahko na podlagi zapisnika našega kupca izdamo tako imenovani finančni dobropis, ali moramo obvezno te artikle fiktivno prejeti na skladišče in jih šele s prejetim dobropisom od našega dobavitelja razknjižiti.

Če velja druga varianta - ali moramo potem to prikazati v DDV knjigi, saj se nam na podlagi prejetega dobropisa zmanjša obračunani DDV pri pridobitvi. Pa še en problem nastane - Intrastat.

Jaz bi to rešila s finančnimi dobropisi brez prehoda po skladiščnem poslovanju. Ali to zdrži standarde in davčno.

Hvala za vaša mnenja.
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

aaa
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

Nujno potrebujem mnenje.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Jaz bi pa peljala čez materialno. Na dobropisu bo gotovo označeno, za kakšno količino gre, torej - storno prejema po dobropisu tujca in storno prodaje po vašem dobropisu kupcu. LP Alena
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

Če peljem skozi materialno, se pojavi problem poročanja količin, vrednosti za Intrastat - pretoka blaga ni.
Odgovori