Pozdravljeni
Mene pa zanima če je kaj narobe s tem, da zaposleni ne izkoristi niti enega dneva dopusta? Ali je mogoče delodajalčeva dolžnost da ga prisili k dopustu?
Gre namreč za to, da lastniki enoosebnih družb nekaj neobdavčenega denarja dobijo preko prevoza in prehrane pri plači. Ko pa so na dopustu se jim to ne prizna. Kaj pa če pač ne grejo na dopust?????
Hvala za odgovor
Primož
ali je koriščenje dopusta nujno?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Delodajalčeva dolžnost je, da delavcu nudi koriščenje dopusta, delavec se pa tej pavici ne sme odreči. Tako je v ZDR. Sicer pa ne vem, če je vredno zaradi nekaj denarja se odreči dopustu. Jaz menim, najprej zdravje, dobro počutje, nato družina in potem delo. Med dopustom si odpočijemo, smo z družino in si naberemo novih noči tudi za delo.
Če gre za lastnike, jih pa nihče ne more omejevati, koliko časa naj delajo, Tako lahko delajo cele dneve, noči ... kot jim paše.
Če gre za lastnike, jih pa nihče ne more omejevati, koliko časa naj delajo, Tako lahko delajo cele dneve, noči ... kot jim paše.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Normalno da se ves dopust izkoristi
(včasih še več kot nam ga pripada). Samo tako me zanima, če si kaj odgovoren če pač tvoji sorodniki, ki so tudi tvoji sodelavci ne koristijo (uradno) dopusta.
Če pa piše tako kot ste navedli da se delavec ne sme odreči tej pravici potem pa to pomeni da je koriščenje dopusta nujno...... (vsaj za zaposlene če že ne za lastnika). Kakšne pa bi lahko bile sankcije?
Lep in uspešen dan še naprej
Primož
Če pa piše tako kot ste navedli da se delavec ne sme odreči tej pravici potem pa to pomeni da je koriščenje dopusta nujno...... (vsaj za zaposlene če že ne za lastnika). Kakšne pa bi lahko bile sankcije?
Lep in uspešen dan še naprej
Primož
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: