Bi mi lahko kdo razložil kaj pomeni evidenca terjatev do kupcev in evidenca obveznosti po dobavi? Kaj to pomeni.... ce nekdo nekaj kupi do mene in mu jaz dam racun, on pa bo to placal sele konec meseca - a potem morm to vpisat v evidenco terjatev do kupca. Istočasno pa se v knjigo odhodkov in prihodkov, pri cemer datum placila navedem pac datum iz konca meseca. In obratno, ce meni nekdo da racun za nabavljeno blago, jest pa to placam sele cez 14 dni, morm vpisat to v evidenco obveznosti?
Pa se to bi rada vedela. Izdelke prodajam preko spletne strani, pri cemer je edini nacin placevanja Moneta. Z moneto pa imam sklenjeno tako pogodbo, da mi denar nakaze konec meseca. A potem v knjigo odhodkov in prihodkov pisem le nakazila od Monete, ali vsak racun (od kupca)posebej. Torej kdo je moj vir prihodka... moneta ali fizicni kupec? In ce je to fizični kupec, kdaj stejem, da je poravnal izdan racun - takoj ali sele konec meseca? Je pa res, da v primeru, da kupec ne placa mobitelovega racuna in s tem Monete (oz. nakupa na moji strani), da mi Mobitel kljub temu nakaze denar.
Hvala za odgovore!
evidenca terjatev do kupcev in evidenca obveznosti + Moneta
Moderator: Mirko Zbačnik