Plačevanje z gotovino

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VIOLETA
Nov član
Nov član

Plačevanje z gotovino

Odgovor Napisal/-a VIOLETA »

Prosim za odgovor v vezi poslovanja z gotovino. Kupec mi dolguje 2.000 EUR. Status kupca je s.p.. Transakcijski račun ima blokiran, zato mi je za poplačilo računa prinesel gotovino. Ali lahko naredim več blagajniških prejemkov po 400 EUR in s tem ne kršim Pravilnika o plačevanju z gotovino? Ali mora biti račun samo do višine 400 EUR, da ga lahko plača z gotovino? Pozdrav in hvala vsem, ki mi boste posredovali odgovor čim prej.
nitka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a nitka »

Lahko naredite blagajniški prejemek za 2000 EUR in ga položite na TRR podjetja kot dnevni izkupiček. Ne vem zakaj bi s tem vi krsili pravilnik o poslovanju z gotovino.
polona12
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a polona12 »

Jaz bi s.p.-ju izdala račun za 2.000 eur, denar. ki vam ga je dal pa bi v njegovem imenu po položnici nakazala na svoj poslovni račun in mu položnico poslala speto z računom. Na izgubi bi res bila za bančno provizijo, a mislim da je v tem primeru to bojša rešitev, kot štirje rn ...
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Vi s tem ne kršite predpisov, on pa! (Tudi če bi v njegovem imenu s položnico nakazali na svoj TRR).
Zanj je po mojem rešitev gotovinsko postopno plačevanje - delna plačila - (pa ne v enem dnevu). lp
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

ojla

Jaz imam pa primer ko smo vse plačevali z "lastnega žepa"?!
Razne petrole, ko še nismo dobili kartice Magna(službeno vozilo), dobaviteljem s.p.-jem, pisarniški materila(računi se nanašajo na podjetje-naziv)

Ali je potem prav, da te zneske pač seštejem oziroma vsoto nakažem direktorju na račun, ki je vse to "zalagal".
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moj odgovor bo malce "mimo" (mogoče):cry: , dotika se vas le posredno....

Pri s.p.-ju malce diši po kaznivem dejanju zavajanja (če že ne izmikanja plačilu) - ker ima blokiran račun, kaže, kot da nima sredstev. Upnike tretira različno, jim prikriva dejansko stanje. Predvsem pa škoduje sebi.

V takih primerih bi jaz svetoval vsakemu, da raje ne posluje "mimo", pač pa naj se čim prej reši blokade.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

casper Ali je potem prav, da te zneske pač seštejem oziroma vsoto nakažem direktorju na račun, ki je vse to "zalagal"?
Prav. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahhko to poknjižite na konto 920. pretoki -odtoki :spomezik: , v kolikor je direktor družbe, pa je to kratkoročna obveznost v skupini 28.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori