DDV 1.1.2008

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

DDV 1.1.2008

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

Živjo,

nekje sem zasledila, da bodo pri ddv-ju s 1.1.2008 nekatere spremembe... a mi lahko kdo svetuje, kje si lahko o teh spremembah preberem, namreč nekaj sem iskala ampak brezuspešno...
hvala...
nevednost ni lepa čednost
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

V Uradnem listu 52/07 so bile objavljene spremembe, sem si tako zapisala, sama pa jih nisem še prebrala.
LP :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot sem nekje zasledil, bodo poenostavljeni obrazci, na primer priloga A (za tiste, ki obračunavate DDV po plačani realizaciji ( http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... BE/110.pdf )
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

hvala obema.... :)

lep dan še naprej, jaz pa hitim v šolo :)
nevednost ni lepa čednost
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tu sta PRAVILNIK o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost in OBVESTILO o potrditvi iz 148. člena Zakona o davku na dodano vrednost, iz Uradnega lista RS 52/2007.

Lotica, hvala - sem rastresene narave :spomezik: - vem, da sem nekje bral o novostih, a se nisem mogel spomni kje in mala novinka, hiti počasi :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Vse o novem obračunu DDV s 1.1.2008 najdete v reviji IKS 7/07 od strani 38-49.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Nimam IKSa, ampak domnevam, da so to "stare novosti" - na strani MF je nov predlog sprememb. lp
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

To niso stare novosti, ampak se nanašajo na Pravilnik o spremembah in novostih o izvajanju zakona o DDV iz uradnega lista 52/07.

Škoda, da nimate revije IKS, ker je zelo dobra in v njej najdete vse novosti s področja računovdstva, davkov, financ .....pojasnjene in napisane na (navadnim ljudem) razumljiv način.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ponavljam - na spletni strani MF je predlog Pravilnika o spremembi... z dne 29.11.07 (ki naj bi začel veljati 1.1.08), kar pomeni, da bodo novosti, ki jih obdeluje IKS, očitno spremenjene v zadnjem hipu --kot smo že navajeni. Počakati je treba zadnji U.L., preden se lotiš karkoli študirat za naprej. LP
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

starči napisal/-a:na spletni strani MF je predlog Pravilnika o spremembi... z dne 29.11.07 (ki naj bi začel veljati 1.1.08...
Tako je !

http://www.mf.gov.si/slov/dav_car/predpisi_predlogi.htm

V UL pa ta pravilnik še ni objavljen.
Odgovori