Od banke dobivamo obračune za obresti za dane depozite - naš prihodek. Kako to knjižite v DDV knjigo. Ali velja isto, če mi izdamo račun za obresti za dano posojilo drugi firmi.
Do 1.maja smo to prijavljali kot prejeti račun za oproščen promet s predznakom (-) čeprav nam to sploh ni logično.
Prejete obresti
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne govorimo o zaračunanih zamudnih obrestih, govorim o obrestih, ki nam jih banka nakaže za pozitivna stanja na računih, za obresti iz deponiranih sredstev, in podobno.
Po eni izmed definicij, naj bi take prejete obresti knjižili v GK kot prihodek, v DDV obračunu pa naj bi ti zneski zmanjševali oproščene nabave. Skregano z vso logiko. Pa vendar to sem zasledila v Davčnem biltenu in v IKS ne vem pa več kdaj.
Zato tudi sprašujem kako to delate v praksi, oziroma ali se je pri vas kateri davčni inšpektor že dotaknil tega.
Po eni izmed definicij, naj bi take prejete obresti knjižili v GK kot prihodek, v DDV obračunu pa naj bi ti zneski zmanjševali oproščene nabave. Skregano z vso logiko. Pa vendar to sem zasledila v Davčnem biltenu in v IKS ne vem pa več kdaj.
Zato tudi sprašujem kako to delate v praksi, oziroma ali se je pri vas kateri davčni inšpektor že dotaknil tega.