Pozdravljeni!
Zopet se obračam na bralce foruma z vprašanjem in sicer če vzamemo študenta za delo preko študentskega servisa katere so dajatve podjetja (zavarovanja, on ostalo).
Hvala.
Študentski servis
Moderator: Mirko Zbačnik
Študentski servis vam pošlje napotnico za katero se dogovri kandidat sam. Vi s študentskim servisom sklenete pogodbo. Ko je delo končano pošljete napotnico nazaj na študentski servis s količino ur in neto zneskom izplačila študentu. Oni vam pošljejo račun ki vsebuje: neto znesek dela, od tega 10% koncesijske dajatve od neto zneska dela, od tega 20% DDV in zdravstveno zavarovanje po napotnici, ki znaša 610,00 sit.
LP
LP
Tu bu dodal, da je potrebno plačati še dodatno koncesijsko dajatev 2%(Ur. listu: 79/03). Torej praktičn primer:
100.000 neto (izplačilo, ki prejmne študent)
10.000 stroški servisa
2.000 koncesijska dajatev
2.400 DDV
610 zdravstveno zavarovanje-pavšal M1-2/B)
--------
115.010 skupni strošek delodajalca
LP, Jam
100.000 neto (izplačilo, ki prejmne študent)
10.000 stroški servisa
2.000 koncesijska dajatev
2.400 DDV
610 zdravstveno zavarovanje-pavšal M1-2/B)
--------
115.010 skupni strošek delodajalca
LP, Jam
Če želite, da študenta zavaruje študentski servis, jih morate za to pooblastiti - povprašajte, če to sploh delajo, ker če ne, ga morate sami zavarovati (610,00 sit).
Opozarjam zato, ker se je meni zgodilo, da en mesec nismo zavarovali študenta, ker me servis ni opozoril, da jih moram pooblastiti, če želim, da to oni storijo.
Mirjana
Opozarjam zato, ker se je meni zgodilo, da en mesec nismo zavarovali študenta, ker me servis ni opozoril, da jih moram pooblastiti, če želim, da to oni storijo.
Mirjana
Zdravstveno zavarovanje se plača po napotnici. Se pravi, če je izdana stalna napotnica (študent bo delal dlje časa), se plača samo enkrat. Če pa je izdana navadna napotnica (na katero pa lahko nakažete max. okoli 140.000,00 SIT, sicer študent plača še dodaten davek - natančnejše informacije na www.eposlovalnica.com), pa se zdravstveno zavarovanje plača vsakokrat.