Pozdravljeni,
zanima me, če morajo biti čisto vsi računi pisani na sp - da se štejejo kot strošek. Konkreten primer je račun za mobilni telefon, kjer zaradi omejitve operaterja - študentski paket ta ne more biti pisan na pravno osebo. Znanki, ki ima podoben sp je računovodkinja dejala, da ga lahko šteje pod stroške - tudi če ni napisan na sp.
Je to res?
Hvala in LP
Računi pisani na sp
Moderator: Mirko Zbačnik
Lahko. V stroške lahko date tudi stroške gospodinjstva, ki se nanašajo na dejavnost ( elektrika, internet, telefon ... ) vendar morate imeti za to napisan pravilnik in oceniti razmejitev stroškov tako, da jih ob morebitni kontroli lahko zagovarjate. Se pravi, da stroška za mobilni telefon ne morete upoštevati v celoti ampak samo tisti del, ki se dokazljivo nanaša na dejvnost.
Druga zgodba je pa seveda pri DDV. Le tega pa ne morete upoštevati če račun ni na s.p.
Druga zgodba je pa seveda pri DDV. Le tega pa ne morete upoštevati če račun ni na s.p.
Ker je telefon na vas pomeni, da s te ga nabavili prvenstveno za privatno rabo. Torej naročnina je vaš strošek. Pogovori za kateere lahko tudi ob izpisku številk zagovarjate poslovno rabo pa si lahko upoštevate kot poslovni strošek.
Če bi bilo pa obratno- torej bi bil telefon od s.p.ja pa bi lahko šla vsa naročnina v s.p. in del pogovorov na privat.
Če bi bilo pa obratno- torej bi bil telefon od s.p.ja pa bi lahko šla vsa naročnina v s.p. in del pogovorov na privat.
Re: Računi pisani na sp
Pozdravljeni, se opravičujem, da oživljam staro temo, a zanima me, če zgoraj napisano še vedno velja?
Konkretno imam naročniško razmerje pri bob, ker je to najugodneje, hotel sem ga prenesti na s.p., vendar so mi pri bobu rekli naslednje:
Sedaj me zanima, ali si lahko stroške gsm pogovorov, vseeno štejem med stroške s.p., telefon se uporablja za službene namene.
Konkretno imam naročniško razmerje pri bob, ker je to najugodneje, hotel sem ga prenesti na s.p., vendar so mi pri bobu rekli naslednje:
.sporočamo vam, da ni možno spremeniti naročnika v s.p ali podjetje. bob je namenjem samo fizičnim osebam.
Sedaj me zanima, ali si lahko stroške gsm pogovorov, vseeno štejem med stroške s.p., telefon se uporablja za službene namene.