Izračun plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zblaz
Novinec
Novinec

Izračun plače

Odgovor Napisal/-a zblaz »

Pozdravljeni!

Imam težavo zaposlen sem v društvu in to društvo mi napačno obračunava plačo saj po mojem. Moja bruto plača je sestavljena takole:

80% mi da Ministrstvo za šolstvo in šport
20 % naj pa bi mi dalo društvo.

Na račun dobim bruto 950 Eurov bruto.
Ministrstvo mi da bruto 896 eurov to je 80%, društvo mi pa da samo 54 eurov ampak to po moje ni 20%, ker piše v pogodbi z ministrstvom da mi mora društvo dat 20% po njihovi pogodbi. Po tej logiki bi jaz mogu dobit malo več se vam ne zdi razn če so tle kakšne zakonske cake ampak mislem da jih ni. Men je en računovodja naračunov tam ne vem na pamet da bi mogu bit celoten znesek okol 1070 eurov bruto, društvena računovodkinja pa kar trdi da je teh 950 ok, ker ona kar nekaj posvoje to računa.

Zanima me kolk je 100% plača bruto, če kdo zna to zračunat, če vemo da je 80% 896 eurov.

Hvala, lp Blaž
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Blaž, če pustiva ob strani vse ostalo, bi lahko tudi sami s preprostim sklepanjem prišli do rezultata, koliko je 100%-ov, če je 80% -896 EUR. Osnovnošolska matematika!

Sicer pa imate pogodbo z Ministrstvom, kjer mora biti določena višina plače (skupne). In nadalje določilo: 80% tega zneska krije ministrstvo, 20% krije društvo. In kdo je glavni delodajalec?? V delovnem razmerju ste verjetno pri društvu in ne pri ministrstvu? In še marsikatero vsebinsko vprašanje se poraja!! In ko boste odgovorili na vsa ta vprašanja, boste verjetno dobili tudi možen odgovor/izračun o višini plače.

LP
Odgovori