dohodnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
copicar
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

dohodnina

Odgovor Napisal/-a copicar »

Lep pozdrav !

Zanima me ,če mi firma izplača vse kar mi dolguje okrog 32 plač z zamudnimi obrestmi kako pa je potem z davkom ali bom naslednje leto na vse to moral plačat davek ?

HVALA
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Rok »

Od plač, ki bodo izplačane v vsakem primeru.:oops:
Dohodnina se plačuje v tistem letu, ko so plače izplačane.
Tudi če vam je firma plače obračunavala - v vašem primeru - če prav razumem skoraj tri leta - ni pa jih izplačala, ni bila dolžna plačati ne prispevke ne dohodnino. Sedaj, ko bodo plače izplačane, pa mora poslati na DURS REK 1 obrazec in plačati tudi dohodnino in prispevke (najkasneje v 6 dneh od izplačila plač). Vam pa bo do 31.1. naslednje leto poslala podatke za prijavo v dohodnino in vi boste morali te podatke prijaviti v dohodnino.8-)

Lep pozdrav vsem.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Firma obračuna in izplača plače, nakaže prispevke in akontacijo dohodnine. Drugo leto boste vložili napoved na osnovi izpiska, Ki vam ga bo firma poslala. Morebotno preplačilo ali doplačilo dohodnine pa ne morete predvideti vnaprej.
LP
copicar
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a copicar »

Hvala za odgovor,vendar se bojim da bom dobil veliko dohodnine za plačat,ker bodo meni plače obračunali z obrestmi se pravi da bom tudi padel v višji plačilni razred zato nevem če glih pošteno plačat dohodnino na obresti

Pozdrav iz M.Sobote
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Dohodnina se obračuna le od plač. Obresti se nakažejo na TRR in nimajo veze z obračunano dohodnino.
LP
Odgovori