Ali mi lahko kdo svetuje,kaj naj naredim.
Po Sloveniji smo odpirali nove "enote", od katerih smo vsako opremili s telefoni. Prejeli smo faktuo od Telekoma, katero sem poknjižila kar na stroške telefona. Sedaj se pa sprašujem, če ne bi mogoče bilo bolje zadevo peljat preko osnovnih sredstev (vrednost bazne enote je 47.030 sit, vrednost slušalke pa 19.144 sit).
Ali ima kdo kakšno idejo,kaj storiti da ne bo narobe?!
[:I]
Osnovno sredstvo??
Moderator: Mirko Zbačnik
Če ste telefonske aparate nabavili, spadajo med osnovna sredstva - zmanjšajte stroške in preknjižite na 040; če pa imate aparate le v najemu (ker ta možnost obstaja) potem bi jaz to knjižili v stroške storitev (na 412-najemnine). Mi smo pred letom in pol namreč na novo vzpostavili telefonsko omrežje, mislim, da se sistemu reče sistem centrex in konec leta dobili s strani telekoma popisne listine za aparate, ki so še vedno njigova last, mi pa jih le uporabljamo.
Upam, da sem kaj pomagala.
Martika
Upam, da sem kaj pomagala.
Martika
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ko presojamo, kaj je OS ina kaj ne, prevečkrat presojamo le na osnovi nabavne vrednosti. Pozabljamo pa na druge kriterije. Glede na to, da telefonski aparat uporabljamo dalj časa, največkrat nad eno leto, je smiselno tudi stroške uporabe razvrstiti na daljši čas. Lahko se odločimo, da jih knjižimo na drobni inventar v skupini 04, med osnovna sredstva.
Mirko
Mirko