Račun iz Belgije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jmateja
Začetnik
Začetnik

Račun iz Belgije

Odgovor Napisal/-a jmateja »

Dobila sem račun iz Belgije za izobraževanje našega direktorja. Podjetje je davčni zavezanec in so mi izstavili račun z davkom. Kako ga poknjižim jaz? Verjetno si ne smem odbiti davka, ali pač?

Hvala!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Od naše države pa res ne morete terjati davka, plačanega v Belgiji.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
jmateja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jmateja »

Ga potem poknjižim neto ali bruto?
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:spomezik: Po splošnem pravilu se kraj opravljanja storitev določa glede na sedež davčnega zavezanca, ki opravi storitev (24. člen ZDDV-1). Pravilo, da je storitev obdavčena po sedežu dejavnosti izvajalca storitev, ni vedno glavno pravilo. Če storitve ni mogoče uvrstiti med storitve iz členov 25 do 30 ZDDV-1, se uporabi 24. člen ZDDV-1. Posebna pravila so med drugim določena za določitev kraja opravljanja storitev s področja kulture, umetnosti, znanosti, izobraževanja, športa, zabavnih in podobnih prireditev, vključno z dejavnostmi organizatorjev teh storitev. ZDDV-1 namreč v prvem odstavku 28. člena določa, da je kraj opravljanja teh storitev kraj, kjer so storitve dejansko opravljene. Zato menim, da bi vam mogli izdati račun brez njihovega davka, na podlagi katerega opravite samoobdavčitev ( seveda, le v primeru če ste jim posredovali vašo ID štev. za DDV). Po sedaj prejetem računu je zaračunani davek - davčno nepriznan odhodek. Lp-TITA
ns
Nov član
Nov član
Kontakt:

Račun iz Belgije

Odgovor Napisal/-a ns »

še jaz bi imela eno vprašanje
ali tak račun pride v davčno knjigo ali ne

lp
lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Danes je mlaj, pa mi na ta račun oprostite še eno pripombo s strani :
ne le za VAT, ste prepričani, da je (bo) račun kot tak davčno priznan? Le česa ga bodo navadili Flamci, da ga vse naše tri ali štiri univerze in MBAji ne bi znali? Pa lep pozdrav!
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Ja, Starči ima prav. Dvomim da bi Vam davčni inšpektor strošek priznal.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori