Časopisi in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Časopisi in DDV
Če imate kot podjetje naročene časopise (Delo, Dnevnik, Finance), ali si od njih odbijate DDV? Namreč, znanec mi je omenil, da ima kontrolo DDV in mu hoče vstopni DDV od časopisov vreči ven. Kaj je podlaga? Da se časopisi smatrajo kot reprezentanca????
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Po mojem morate dokazati, da je časopis ali delno strokoven (Finance) ozr. mislim, da med davčno priznani časopis Delo bi lahko opraivčevali (seveda je potrebno pogledati velikost družbe in dejavnost družbe)
Verjetno je veliko odvisno od davčnega inšpektorja in od računovodja kako utemeljuje potrebnost časopisa.
Časopis med reprezentanco jaz ne bi nikoli uvrstila.
Verjetno je veliko odvisno od davčnega inšpektorja in od računovodja kako utemeljuje potrebnost časopisa.
Časopis med reprezentanco jaz ne bi nikoli uvrstila.
Do zdaj res nisem srečala podjetja, ki ne bi odbijalo DDV od časopisov, pa tudi ne inšpektorja, ki bi se v to poglobil. Kolegu sem svetovala, da če kaj drugega ni najdla, naj jo pusti s temi časopisi, ker niso preveliki zneski. Mogoče bo odnehala.
Naty