Datum obracuna DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Datum obracuna DDV
Mi lahko nekdo sporoči v katerem členu (pravilnik ali zakon) je sedaj določeno, da se vstopni DDV ne obračunava več glede na datum prejema računa, temveč glede na datum ko se dejansko opravi storitev (dobave blaga).
Hvala
Hvala
Še jaz bi vprašala nekaj na to temo.Že prejšni mesec sem obračun
dvakrat spreminjala-brala sem predvsem IKS in enkrat razumela tako ,
na naslednjih straneh pa spet drugače.Zdaj sem vzela v roke samo zakon.Tako razumem stvari sedaj,pa me prosim popravite,če nimam prav:
Prejete račune moram vpisat v P-RAČ glede na datum dobave blaga ali storitev.Pravico,da si lahko DDV,ki je v teh fakturah(vstopni) odbijem od( izstopnega ) v mojih fakturah)pa imam samo če v istem davčem obdobju prejmem tudi račun.
LP
dvakrat spreminjala-brala sem predvsem IKS in enkrat razumela tako ,
na naslednjih straneh pa spet drugače.Zdaj sem vzela v roke samo zakon.Tako razumem stvari sedaj,pa me prosim popravite,če nimam prav:
Prejete račune moram vpisat v P-RAČ glede na datum dobave blaga ali storitev.Pravico,da si lahko DDV,ki je v teh fakturah(vstopni) odbijem od( izstopnega ) v mojih fakturah)pa imam samo če v istem davčem obdobju prejmem tudi račun.
LP
Tudi jaz imam podobne težave, več preberem bolj sem zmedena. Zanima me kako pa ostali obračunate vstopni DDV, v primeru da blago pride nekaj dni pred prejetjem računa.Torej kateri datum:
1. datum dobave blaga po dobavnici
2. datum dobave blaga, ki je naveden na računu ali
3. datum izdaje računa
LP
Marija
1. datum dobave blaga po dobavnici
2. datum dobave blaga, ki je naveden na računu ali
3. datum izdaje računa
LP
Marija
Ko berem to temo o prejemu sem bolj in bolj zmedena, jaz še vedno dam datum prejema, ker je to še vedno v knjigi PR. Upam, da je to o.k. Ne vem, pa ker nimam nobene "knjige", da bi o tem kaj več prebrala, se da o tem mogoče kaj izvedeti na internetu. Ali kdo ve kaj o tem. Ali potlej velja to od 1.5. dalje?