DOBROPIS
Moderator: Mirko Zbačnik
DOBROPIS
DOBILI SMO DOBROPIS DNE 1.6.2004 IN SMO GA TAKRAT TUDI POTRDILI DATUM OPRAVLJENIH STORITEV PA JE 28.5.2004. MI SMO GA VNESLI V KNJIGO ZA MESEC MAJ. SEDAJ ME ZANIMA ČE JE TO PRAVILNO ALI GA MORAMO VNESTI KO GA PRTDIMO IN ČE GRE V PRILOGO OBRAZCA DDV-O.
HVALA ZA ODGOVOR!
HVALA ZA ODGOVOR!
Včasih se zgodi da, nam firma račun zavrne z dopisom, tak račun jaz storniram z dobropisom. Od podjetja ne zahtevam potrdila, saj imam njihov dopis z našim originalnim računom, kar je dokaz , da ga niso knjižili. Ali je to prav ali moram zahtevati potrditev dbp.?
O tem moram verjetno poročati v prilogi k DDV-o ali ne ?
O tem moram verjetno poročati v prilogi k DDV-o ali ne ?
Če vam kupec vrne račun z dopisom, da gre za zavrnitev, ne rabite poslati dobropisa v potrditev, enako velja za nezavezance. Tako je pojasnilo ZRFR, drugače niti ne more biti.
Razumljivo je, da to sprašujete. Jaz si tudi nisem upala zmanjševati izstopnega DDV, dokler nisem imala pisnega pojasnila od zveze. Se vam ne zdi, da nas je Durs dobro zdresiral?:twisted:
lp
Razumljivo je, da to sprašujete. Jaz si tudi nisem upala zmanjševati izstopnega DDV, dokler nisem imala pisnega pojasnila od zveze. Se vam ne zdi, da nas je Durs dobro zdresiral?:twisted:
lp