sodna taksa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
brigita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

sodna taksa

Odgovor Napisal/-a brigita »

Prosim vas za nasvet, saj se s tem srečujem prvič - kako knjižim plačilo sodne takse 30.000,00 katero smo morali plačat ob odgovoru na tožbo. Nimam pa nobenega dokumenta.

Hvala za pomoč
brigita[:I]

Brigita Kozjek
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Vsekakor bi morali imeti eno potrdilo sicer res ne morete knjižiti. Mi pa ni jasno zakaj niste dobili nobenih dokazil o plačilu.

Lidija
brigita
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a brigita »

Žal vse kar imam je le odgovor na tožbo na kateri piše, da je plačana sodna taksa v višini 30.000,00. Brez tega plačila pa ne moremo dati odgovora.

brigita

Brigita Kozjek
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Jaz takšne zadeve knjižim direktno po izpisku na stroške sodnih taks, pri vknjižbi pa napišem, na katero zadevo se nanaša (tožbe so pa arhivirane)
Pozdrav!

Anela
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Če imate omenjeno sodno takso na virmanu ai na izpisku vi kot pravite vam to piše na odgovoru tožbe. To bi meni zadostovalo in bi knjižila na 489.

Lidija
aisha
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a aisha »

Preko odvetnika smo urejali vpis poslovnih prostorov v zemljiško knjigo. Septembra 2004 sem na zahtevo odvetnika nakazala takse za vpis v zemljiško knjigo. Decembra pa sem dobila obvestilo od Sodišča, da je bila preveč plačana taksa in da lahko zahtevamo razliko preveč plačane takse. Vložila sem zahtevek, na katerega sem dobila odgovor iz sodišča, da je odobren in da bodo takso nakazali v zakonskem roku. Sedaj ne vem kako naj to poknjižim - če bi dobila nakazano takso nazaj v letošnjem letu bi knjižila na konto stroškov taks (489) v negativnem znesku... kot kaže takse ne bo letos - kako naj poknjižim zahtevek?
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ker gre za poslovne dogodke v okviru istega leta, predlagam knjiženje storno na konto 489 in vzpostavitev terjatve do sodišča (161 - druge kratkročne terjatve do državnih in drugih inštitucij). Podlaga za knjižbe je odobritev sodišča o vračilu takse. Z nakazilom sodišča se terjatev zapre.
LP

Anela
Odgovori